Skip to content

Het verhaal van Hans

Om te zien hoe medewerkers hun ruimte nemen bij Quion, spreken wij ditmaal met Hans Oomen. Hans is werkzaam als manager Operations, maar zijn carrière bij Quion startte hij als medewerker Klant Contact Centrum. Hij vertelt hoe hij van Klantcontact Medewerker is doorgegroeid naar teammanager en inmiddels een hele afdeling onder zijn hoede heeft.  Hi Hans, hoe ben je bij Quion terechtgekomen en binnen welke functie ben je gestart?” 

“Bijna 4 jaar geleden ben ik via een detacheerder bij Quion terecht gekomen. Daarna ben ik gestart op het klantcontact centrum telefonie als KCC medewerker. Dit heb ik een aantal maanden gedaan. Toen werd ik gevraagd om mee te werken aan de implementatie van een nieuwe software als key user. Dit beviel zo goed dat ik na ongeveer tien  maanden besloot om in dienst te gaan bij Quion en een traineeship te gaan volgen. Dit was een programma waarbij medewerkers binnen een jaar op diverse afdelingen binnen Operations werden ingewerkt op o.a. backoffice, midoffice en KCC.” 

“Wat gebeurde er na je traineeship?”

“Na mijn traineeship ben ik behoorlijk snel doorgegroeid. In juni 2020 ben ik gevraagd om een nieuw team op te zetten; een studententeam. Het was op dat moment erg druk in de mid-office waardoor de achterstanden op liepen. Quion keek naar alle mogelijkheden om de oplopende druk te verlagen bij werknemers. Toen hebben we een studententeam opgezet om een stukje voorbereidend werk voor de acceptant uit te voeren. Ondertussen is dat uitgegroeid tot een hele afdeling met 100 studenten en een aantal allrounders*. 

*Een allrounder is een medewerker die verschillende processen op diverse afdelingen beheerst en op deze manier zijn kennis inzet op de plek waar nodig is op dat moment.

“Wat doe je nu?”

“Sinds 1 mei 2022 ben ik gestart als manager operations, dus ik ben echt bezig om dit helemaal eigen te maken. Het is van een team naar een afdeling gegaan, dus daar komen opeens heel andere facetten bij kijken; budgetten en het coachen van teamleiders in plaats van medewerkers. Op die manier ben ik mij nu aan het ontwikkelen op coaching.” 

“Er zijn dus genoeg doorgroeimogelijkheden?”

“Zeker! De studentenpool waar ik ooit mee ben gestart, is gegroeid naar een afdeling met meerdere teams. Niet alleen studenten, maar ook allrounders. Een aantal van deze medewerkers zijn al intern doorgegroeid binnen Quion. Dus mensen die twee jaar geleden bij mij zijn gestart tijdens hun studie zijn nu vast in dienst binnen Quion op een functie als hypotheekacceptant. Daarnaast is er zelfs iemand rechtstreeks uit de studie teammanager geworden. Ik denk dat dat veel zegt over de mogelijkheden binnen het bedrijf.

Ik kan mij ook nog herinneren dat ik vorig jaar april teammanager ben geworden. Toen dacht ik zelf, misschien kan ik over vijf jaar de stap maken richting management. Dat ging veel sneller dan ik had verwacht. Eén jaar later bevind ik mijzelf in de functie waar ik naar opkeek.”

“Is Quion een leuke werkgever? En waarom past Quion zo goed bij jou?”

“Dat vind ik wel! Anders was ik ook niet zolang gebleven natuurlijk. De sfeer is simpelweg heel goed. Er moet heel hard gewerkt worden, dat zeker. Tegelijkertijd is het ook zeer gezellig en werken we veel met een ‘wij-gevoel’. Dat vind ik zelf erg fijn. Daarnaast organiseren wij ieder kwartaal een overleg waar eigenlijk de hele afdeling aanwezig is om bijgepraat te worden rondom alle ontwikkelingen. Daarna is er uiteraard ruimte voor een borrel. Wat mij uiteindelijk over de streep heeft getrokken, is dat Quion een bedrijf is wat volop in ontwikkeling is en waar een grote wil is om te blijven verbeteren. Als je ziet dat er dingen opgepakt kunnen worden dan is er ruimte om die ook daadwerkelijk op te pakken. Dat heeft mij destijds heel erg aangetrokken en doen besluiten om de overstap te maken. Ook als ik naar mijn eigen carrière kijk; in een korte tijd ben ik snel doorgegroeid. Dat was denk ik niet bij alle bedrijven mogelijk geweest.”