Skip to content

DATA & ANALYTICS.

De hoeveelheid data die dagelijks geproduceerd en geadministreerd wordt bij Quion is gigantisch. Elk document, elk gesprek, elke e-mail zorgt voor een toename in de hoeveelheid data. De afdeling Data & Analytics zorgt voor het beschikbaar stellen van deze data op een gestructureerde en gecontroleerde manier aan de interne en externe gebruiker. Wij brengen data tot leven!

Data platform ontwikkeling

Wij richten zelf het data platform in. Wij bepalen de architectuur, de infra, de beste BI-tools en het data model. Door een dataplatform te ontwikkelen, ontstaat er een centrale service die een datawarehouse, business intelligence-tools en een reeks data- en analytische omgevingen omvat.

Data platform beheer

You build, it you run it. Het team is verantwoordelijk voor life cycle management van de data omgevingen. Een stabiele en goed presterende omgeving is van vitaal belang voor alle gebruikers van data.  Er wordt continu gekeken naar de performance van het Quion Data Platform en hoe daar verbetering in gebracht kan worden.

Data leveringen

Om ervoor te zorgen dat banken, investeerders en aangewezen service partijen in staat zijn hun bedrijfsprocessen optimaal te bedienen biedt Quion dagelijks en maandelijks data exports en rapportages. Deze afspraken worden gedetailleerd beschreven in de gegevensleveringsovereenkomst en gedocumenteerd in onze beheer documentatie.

Data verzoeken

Gevraagd en ongevraagd geven we advies aan de interne organisatie met als doel de datakwaliteit te verbeteren en vervuiling te voorkomen. We maken data toegankelijk zodat commerciële analyses en risico inschattingen leiden tot de juiste beslissingen.

COLLEGA AAN HET WOORD.

“De grootste uitdaging van de afdeling Data & Analytics is het ondersteunen van de organisatie in de transitie naar data-gedreven werken. Hierbij kan je denken aan technische componenten, zoals de migratie van data-opslag naar de cloud en de uitrol van PowerBI, maar zeker ook cultuuraspecten, zoals het overbrengen van kennis over data en data systemen in de organisatie en het trainen van medewerkers zodat zij zelf rapportages kunnen maken.”

Guido van der Plas, Business Intelligence Analist

VACATURES DATA & ANALYTICS.

Capelle aan den IJssel

Open sollicitatieCapelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland