Skip to content

Het verhaal van Jessie

In de “verhalen van” spreken we dit keer Jessie van Gent. Zij is met veel plezier werkzaam als senior medewerker op onze Backoffice

“Hi Jessie, hoe ben je bij Quion terecht gekomen en waarom sprak Quion je aan?”

"Ik werkte als commercieel assistent bij “De Hypotheker” (net zoals Quion onderdeel van de Blauwtrust Groep) en een collega van mij had de overstap naar Quion gemaakt. Hij vertelde  erg enthousiaste verhalen en toen heb ik in 2017 gesolliciteerd en werd gelijk aangenomen! Ik ben gestart op onze Midoffice (acceptatieafdeling), waar ik met erg veel plezier heb gewerkt.  

Na 1,5 jaar heb ik een kort uitstapje gemaakt als recruiter bij een uitzendbureau, echter dit bleek niet mijn ding. Gedurende die tijd heb ik altijd leuk contact gehouden met mijn collega’s van Quion en de wereld van hypotheken bleef toch wel trekken. Via Linkedin zag ik een vacature voor Backoffice medewerker voorbij komen en heb ik de stoute schoenen aangetrokken en opnieuw gesolliciteerd. Het werd een erg leuk sollicitatiegesprek en gedurende het gesprek kwam de rol van senior medewerker ter sprake. Dit was voor mij een hele mooie kans om een functie met wat meer uitdaging en verantwoordelijkheden te gaan bekleden. En zo kwam het dat ik in juni 2021 weer opnieuw bij Quion in dienst ben gekomen."

“Hoe ziet jouw werkdag op de Backoffice eruit en wat maakt het zo leuk?”

"De dagen dat ik op kantoor werk (ongeveer de helft van mijn tijd) begin ik met een kop koffie en klets ik even gezellig bij met mijn collega’s. Daarna begin ik met het maken van de planning voor de dag. Dit houdt in dat ik alle collega’s inplan op de werkvoorraad die er op dat moment is en samen zorgen we er voor dat we binnen Service Level blijven. Iedere dag om 10 uur hebben we een dagstart met het team. Hierin bespreken we kort met elkaar hoe het gisteren is gegaan, wat er vandaag op de planning staat en belangrijke mededelingen worden gedeeld met elkaar. Na de dagstart beantwoord ik vaak wat mails.

Verder is iedere dag anders! Dat maakt mijn baan ook zo leuk. Ik ben bijvoorbeeld betrokken bij de migratie van een nieuwe klant en ik ben de vraagbaak voor het team. Als er iets is sta ik voor ze klaar. Zowel werkinhoudelijk maar ook als er iemand even niet lekker in zijn vel zit bied ik een luisterend oor.

De meeste energie krijg ik van “problemen” op lossen. Als een collega vast loopt in een dossier vind ik het heerlijk om uit te zoeken waar het aan ligt en hoe we het op kunnen lossen zodat collega verder kan en een klant kan worden geholpen."

“Is Quion een leuke werkgever? En waarom past Quion zo goed bij jou?”

"Ik vind de werksfeer bij Quion echt heel leuk. We werken met elkaar keihard maar er is ook ruimte voor plezier en een grapje tussendoor. De backoffice voelt echt als een team en we helpen elkaar waar nodig.

Verder ervaar ik de balans tussen werk en privé als prettig. Je kan een deel van de week thuis werken en heb je zelf invloed op je werktijden. Zo kan je extra vroeg beginnen of juist misschien iets later en werk je wat langer door. Uiteraard wel altijd in overleg met je team. Quion is een sociaal bedrijf en er worden dan ook regelmatig leuke dingen georganiseerd zoals borrels en leuke activiteiten vanuit de personeelsvereniging."

“Wat zijn je ambities?”

"Ik heb het nu nog erg naar mijn zin in mijn huidige functie. Binnen Quion gebeurt er altijd heel veel, dus ik zie wel wat er op mijn pad komt. Wellicht dat ik op termijn de stap naar teammanager zou willen maken."