Agile Coach (38 uur per week)

Omschrijving

Is het ook jouw droom om mee te helpen bij het verder vormgeven van de Quion Agile organisatie en zelfsturende teams in staat te stellen om waardevolle producten te laten leveren aan de klant? Om teams met de klant te laten spreken en dat ze tegelijkertijd van elkaar begrijpen wat de behoefte is en wat mogelijk is? Om teams trots te laten zijn op hetgeen geleverd wordt? Ben jij de Agile coach die zich hier iedere dag voor in wil zetten? Lees dan snel verder!

Jouw werkomgeving

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd.

Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Quion is continue in beweging en heeft een flinke (groei) ambitie. Een ambitie waar jij als Agile coach een belangrijke en zelfs onmisbare bijdrage in zal leveren. Je komt te werken in een Agile coach community met andere Agile coaches en scrum masters. Vanuit de Agile coach community heb jij een adviserende rol naar de gehele organisatie wanneer het gaat om Agile werken en stem je direct af met de Chief IT & Delivery Officer.

Wat ga je doen?

Jij overziet de Agile ontwikkeling voor de organisatie. Dit doe je door aandacht te leggen op bewustzijn, samenwerking en aanpassingsvermogen van individu, team en/of organisatie. Als Agile coach speel je een cruciale aanjagende rol bij het verder vormen van de Agile werkwijze binnen Quion, zowel in de business als voor IT onderdelen van de organisatie. Je draagt de principes achter Agile en Lean uit en past deze toe. Wanneer jij stopt met coachen, draait het Agile systeem door. Door mensen en teams te coachen, te trainen, te adviseren en te faciliteren, stel je Quion in staat om continu te verbeteren.

Kortom, als Agile Coach:

 • Draag je de Agile mindset, values, frameworks en practices binnen Quion uit;
 • Begeleid je de Agile transformatie van Quion;
 • Coach, train, begeleid en verbind je de mensen in de organisatie in het verder groeien van Agile werken. Je hebt veelal te maken met product owners, scrum master en business teams van Quion;
 • Ondersteun je de organisatie m.b.t. (Agile) Scaling principes (SAFe, Scaling Scrum en/of Spotify);
 • Zorg je voor aansluiting en kennisoverdracht, zowel tussen de teams onderling als in de hiërarchische lijn van de organisatie;
 • Signaleer je “waste” in de waardeketen en ben je verantwoordelijk dat de juiste acties worden genomen;
 • Neem jij het initiatief om domeinen te verbinden en het Agile werken vanuit de klant door de hele waardeketen te laten stromen.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als Agile coach beschik je over uitstekende coaching vaardigheden en ervaring in groepsdynamiek, zowel op individueel, team als organisatieniveau. Je bent in staat om samen met het management mensen in beweging te brengen. Je bent inspirerend en weet je staande te houden in verschillende domeinen, domeinculturen en momenten van weerstand. Je weet mensen te inspireren in het bevorderen van de samenwerking tussen de teams, de diverse domeinen van Quion om op deze manier het maximale resultaat te creëren.

Daarnaast

 • Beschik je over WO werk- en denkniveau
 • Heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring als Agile Coach / Scrum Master / Coach
 • Ben je gecertificeerd als Professional Scrum Master I en II
 • Ben je gecertificeerd en/of heb je ervaring op het gebied van Agile Scaling (Scaling Scrum of Spotify en/of SAFe)
 • Heb je ervaring in coachen van individuen en teams en omgaan met conflicten
 • Kan je gepassioneerd teams helpen bij het continu verbeteren door ze uit te dagen in hun manier van werken en bij het faciliteren van bijbehorende teamsessies, workshops en/of trainingen

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een goed basissalaris tussen de € 4047 en € 5778 bruto per maand op basis van 38 uur per week & 190 vakantie-uren;
 • Premievrije pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen;
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling;
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen;
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting;
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor grenst ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16.

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Corné van Nispen via 06-20498838. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp via 06-15623025.