Applicatiespecialist Team Redactie (38 uur per week)

Omschrijving

Word jij enthousiast van een dynamische rol als applicatiespecialist en wil je graag in een agile omgeving betrokken zijn bij nieuwe releases en projecten? Wil jij werken in een complex, uitdagend applicatielandschap? Lees dan snel verder!

Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht, pro actief en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Als applicatiespecialist bij Quion maak je deel uit van de afdeling IT&Delivery Supply, team Redactie. Team Redactie is een nieuw team en houdt zich bezig met alle content van Quion (o.a. archief, geschreven brieven). Zoals elk team binnen IT&D werken zij volgens de Agile methodiek wat dus ook betekent dat je als applicatiespecialist een actieve rol binnen dit multidisciplinair zelfsturend team zal krijgen.

Wat ga je doen?

Als applicatiespecialist bij Quion verzorg je het beheer van applicaties die binnen Quion worden gebruikt. Je doet dit door ervoor te zorgen dat bestaande en toekomstige applicaties zonder problemen draaien en daarmee zorg je dat de business succesvol blijft. In de rol van applicatiespecialist werk je nauw samen met de business en Technisch Beheer. Jij bent een belangrijke schakel tijdens live applicatie problemen, nieuwe ontwikkelingen maar ook met ernstige problemen zoals verstoringen en incidenten met de applicaties. Vanwege het stadium waar het team zich in bevindt, heb je ook alle ruimte om eigen ideeën in te brengen. 

Kortom, als applicatiebeheerder

 • Bespreek je wijzigingsvoorstellen met de business en indien nodig met leveranciers
 • Ben je medeverantwoordelijk voor de kwaliteit en het onderhoud van onze applicaties
 • Communiceer je veel met gebruikers (business en andere afdelingen) over functionaliteiten
 • Signaleer en verhelp je pro-actief eventuele problemen of knelpunten
 • Werk je samen om de applicaties waarvoor je verantwoordelijk bent te beheren en vernieuwen
 • Denk je mee over de visie en richting van het team
 • Implementeer je nieuwe releases
 • Werk je iedere sprint aan een doel met de drive om deze te behalen en de creativiteit om obstakels te overwinnen

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Jij bent communicatief erg vaardig en neemt zelf het initiatief om op zoek te gaan naar de benodigde informatie. Je bent pro actief! Je durft op mensen af te stappen en hebt ervaring met stakeholdersmanagement. Je bent stressbestendig en krijgt energie van een levendige werkomgeving. Je kan snel schakelen en hebt een groot analytisch vermogen. Je bent gewend om zelfstandig en in team verband te werken, en zoekt de samenwerking op met collega’s. En je houdt van afwisseling en laat je niet van de wijs brengen als zaken niet lopen zoals verwacht. Je deelt je kennis en haalt de kennis van anderen op. Tot slot ben je leergierig en durf je over de schutting van jouw tuintje te kijken.

Daarnaast

 • Heb je HBO werk- en denkniveau
 • Heb je ITIL kennis
 • Heb je bij voorkeur 3 jaar ervaring in soortgelijke functie
 • Heb je minimaal (basis) kennis van databases
 • Heb je bij voorkeur kennis van SQL
 • Heb je bij voorkeur kennis van de financiële dienstverlening
 • Beheers je de Nederlandse taal goed

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een marktconform basissalaris €3029 en €4329 bruto per maand op basis van 38 uur per week & 190 vakantie-uren
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling, o.a. applicatiegerichte opleidingen.
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via het sollicitatieformulier onder deze vacature.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Simon Hof op telefoonnummer 06-22794389. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Corporate Recruiter Rachelle van der Kemp via 06-15623025.