Skip to content

Business Analist Hypotheken

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland€ 3.153 - € 5.232 per maandLean & Innovatie

Functieomschrijving

Voel jij je thuis in een dynamische omgeving met verwachte groei op internationaal gebied? Ben jij een bruggenbouwer tussen de business, data en functioneel ontwikkeling? Maak jij van een incident een kans op verdere kwaliteitsverbetering in een proces? Dan is de functie van Business Analist bij Quion voor jou een mooie stap!

Jouw werkomgeving

Werken bij Quion betekent werken in een dynamische organisatie die een spilfunctie vervult in de Nederlandse hypotheekmarkt. Bij Quion werken we aan de woondromen van Nederlanders, want we vinden dat iedereen een thuis verdient.

Samen met zo’n 600 collega’s zijn wij dé uitbestedingspartner van organisaties met ambities op de hypotheekmarkt. Zoals banken, investeerders en verzekeraars. Voor hen regelen wij alles om hun hypotheken aan te bieden en te onderhouden. Met de service van onze mensen en de kracht van onze innovatieve techniek. Van offreren t/m incasseren, van aanvraag tot aflossing. 

Maar weet je wat ook interessant is?

Quion is onderdeel van een unieke groep organisaties (De Blauwtrust Groep) rondom de gehele Nederlandse hypotheekketen, van consumenten tot funders. Je kent vast wel De Hypotheker! Hierdoor kunnen wij niet alleen een breed pallet diensten aanbieden, we kunnen onze medewerkers ook brede ontwikkelingsmogelijkheden geven die verder gaan dan Quion alleen. De Blauwtrust Groep heeft een groei ambitie, die buiten Nederland reikt met als doel onze klanten op de beste manier te servicen. Ga jij hieraan meewerken?

Je maakt als data analist deel uit van de stafafdeling lean & innovatie binnen het onderdeel operations. We vertellen je graag alles over de inrichting en samenstelling van de diverse teams.


Wat ga je doen?

Als business analist binnen lean & innovatie ben jij de verbinder. Binnen iedere organisatie is er ruimte voor verbetering en het oppakken van meldingen en andere signalen. Belangrijk is daarbij hoe JIJ hiermee omgaat. Wij zijn voor een gedegen aanpak en daarmee pakken wij ze aan als kans om kwaliteitsslagen te maken. In deze rol krijg je te maken met data en andere input vanuit diverse teams, o.a. Compliance, Juridische Zaken, Finance, Functioneel beheer, Functioneel ontwikkeling. Jij zorgt ervoor dat er een goede analyse wordt uitgevoerd en je hebt een coördinerende taak richting de betrokken teams. Daarnaast kent Blauwtrust Groep diverse entiteiten waarbinnen jij je gaat bewegen. Kortom, geen dag is saai en het werk is afwisselend!

Als Business Analist werk je grotendeels projectmatig en coördineer je de acties die volgen uit jouw analyses. Je bent hierdoor een belangrijke gesprekspartner van de business, IT en de geldverstrekkers. Je legt snel verbanden en signaleert de samenhang met andere projecten en/of processen. Je legt alles goed en duidelijk vast, zodat ook over een jaar de analyses en besluitvorming nog makkelijk is te herleiden. De planning, benodigde capaciteit en begeleiding overleg je met de projectmanager met jouw team. Met elkaar bereik je steeds weer een succes om te vieren!


Kortom als business analist:

 • Stel je doelen vast die haalbaar en uitvoerbaar zijn op basis van input vanuit de business en IT;
 • Maak je van een melding een kans op een kwaliteitsslag;
 • Analyseer je samen met je team complexe data en hypotheekproducten en –processen;
 • Stel je memo's en presentaties op waarin complexe informatie in begrijpelijke taal en grafieken wordt weergegeven om verschillende stakeholders mee te nemen;
 • Werk je samen met tal van afdelingen en een aantal entiteiten van Blauwtrust Groep.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen. Verder ben je communicatief sterk en schakel je gemakkelijk met verschillende lagen in de organisatie. Onze kernwaarden zijn energie, eenheid en empowerment. We nemen je graag mee in de uitdraging van deze woorden. Woorden zijn natuurlijk pas merkbaar als je er iets mee doet. 


Daarnaast

 • Heb je een afgeronde HBO / WO opleiding;
 • Ben je in bezit van de WFT diploma's (of bereid deze te behalen) en bij voorkeur bekend in de hypothecaire markt;
 • Heb je minimaal 3 jaar ervaring als functioneel ontwikkelaar / business analist;
 • Ga je vanuit ervaring graag aan de slag met: Agile, Scrum, Lean, SQL, projectmanagement;
 • Ben je communicatief vaardig in de Engelse taal (zowel in woord als geschrift).

We vinden het belangrijk dat er qua persoonlijkheid en competenties een goede match is met de functie en met Quion, daarom zal een online assessment onderdeel zijn van de selectieprocedure.
Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. Empowerment, Eenheid en Energie zijn onze kernwaarden. Herken jij je hierin?

We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 600 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een salaris tussen de €3.662 en €5.232 bruto op basis van 38 uur per week afhankelijk van senioriteit & 190 vakantie-uren;
 • Een voordelige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen;
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling;
 • Mogelijkheid tot ontwikkeling binnen Blauwtrust Groep;
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden;
 • Laptop en smartphone;
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting.

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met recruiter Rachelle van der Kemp (06-15623025).

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.153 - € 5.232 per maand
Lean & Innovatie

of

Apply with Indeed onbeschikbaar