Business Consultant (38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een verantwoordelijke en veelzijdige functie? Wil jij betrokken zijn bij diverse veranderingstrajecten in verschillende domeinen? Begrijp jij de klantvraag en vertaal je deze in een duidelijke business case? En voel jij je hiernaast thuis in een dynamische en complexe omgeving met veel verschillende stakeholders waarbij jij de pro actieve partner voor onze klanten bent? Lees dan snel verder!


Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een dynamische wereld.


Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.


Als Business Consultant werk je binnen het agile change domein en maak je onderdeel uit van het team IT&D Demand. Dit onderdeel bestaat uit een vast team van 4 Business Consultants en 5 Delivery Managers, aangevuld met een aantal externe collega’s.


Wat ga je doen?

Als Business Consultant ben je verantwoordelijk voor het begrijpen van de klantvraag en de te realiseren business waarde van grote changes en projecten. Je bent de sparringpartner van het management en opdrachtgevers op het gebied van de aanpak van het inhoudelijk in beeld krijgen van klantwensen en de impact hiervan. Je stelt de business requirements vast, analyseert de organisatiebrede gevolgen hiervan , beschrijft de impact en de benefits van de gewenste veranderingen in een business case en je adviseert over de meest geschikte (hoog over) oplossingsrichting voor de implementatie van de verandering. Dit alles doe je in een complex speelveld van interne en externe stakeholders. Als consultant ben je ook partner en adviseur voor je klanten. Naast onze externe klanten, de geldverstrekkers, bevinden de interne klanten zich binnen de domeinen Compliance, Operations, Product Management en de IT roadmap.


Kortom, als Business Consultant

 • Verifieer je de gewenste veranderingen bij opdrachtgevers en vertaal je deze in concrete business requirements
 • Analyseer je de business requirements op multidisciplinaire wijze om de benodigde aanpassingen in de organisatie helder te krijgen
 • Werk je de meest geschikte hoog over oplossingsrichting uit voor de implementatie van de changevraag ism de enterprise-architect en product owners
 • Stel je de impact op de verschillende bedrijfsonderdelen vast en je legt dit vast in business cases
 • Stel je business cases op om een goede kosten/baten besluitvorming te kunnen laten maken door de verschillende stakeholders
 • Verifieer je of de business case gedurende de realisatie van een change op zowel opbrengsten (benefits) als kosten kant
 • Ben je adviseur voor je klanten op de change roadmap van de bredere ontwikkeling van Quion
 • Heb je een belangrijke rol op het gebied van stakeholdermanagement en neem je initiatieven om dit naar een hoger niveau te brengen.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als Business Consultant ben je een enthousiaste persoonlijkheid en toon je eigenaarschap bij het opstellen van een business case. Je staat stevig in je schoenen, bent een selfstarter en werkt zelfstandig, bent creatief en je neemt mensen mee in je aanpak. Hiernaast ben een pro actieve netwerker en je onderhoudt contacten met klanten breder dan alleen de direct betrokkenen. Analytisch ben je sterk en je durft kritische vragen te stellen. Van nature ben je sterk gericht op samenwerken en communiceer je duidelijk. Je hebt ruime ervaring met stakeholdermanagement in een complex speelveld.

Daarnaast

 • Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Heb je ruime kennis van de producten en bedrijfsprocessen binnen de hypothecaire markt 
 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring als business consultant of in een vergelijkbare functie.
 • Heb je kennis en ervaring met het werken volgens de Agile methodiek
 • Heb je bij voorkeur kennis van geldende wet- en regelgeving m.b.t. financiële dienstverlening
 • Heb je ervaring met systematiek rondom Business Cases (scheiden hoofd- en bijzaken, en tactisch vs operationeel).

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van de werkzaamheden is een integriteitsonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen resp. € 3384 en € 4834 (schaal 11) of € 3891 en € 5566 (schaal 12) bruto per maand & 190 vakantie-uren (afhankelijk van ervaring)
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Laptop en smartphone
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton! 

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Kris de Leeuw op telefoonnummer 06-28654138. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Ilze de Waard op telefoonnummer 06-15162845.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.