Business Consultant (38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een verantwoordelijke en veelzijdige functie? Wil jij betrokken zijn bij diverse veranderingstrajecten op verschillende domeinen (IT roadmap, compliance, commercieel, operationeel)? Begrijp jij de klantvraag en vertaal je deze in een duidelijke business case? En voel jij je hiernaast thuis in een dynamische en complexe omgeving met veel verschillende stakeholders waarbij jij de pro actieve partner voor onze klanten bent? Lees dan snel verder!

Jouw werkomgeving

Als Business Consultant werk je binnen het agile change domein en maak je onderdeel uit van het team IT&D Demand. Dit onderdeel bestaat uit een vast team van 5 Business Consultants en 5 Delivery Managers, aangevuld met een aantal externe collega’s.

Wat ga je doen?

Als Business Consultant ben je verantwoordelijk voor het begrijpen van de klantvraag en de te realiseren business waarde van grote changes en projecten. Je bent de sparringpartner van het management en opdrachtgevers op het gebied van de aanpak van het inhoudelijk in beeld krijgen van klantwensen en de impact hiervan. Je stelt de business requirements vast, analyseert de organisatiebrede gevolgen hiervan, beschrijft de impact en de benefits van de gewenste veranderingen in een business case en je adviseert over de meest geschikte (hoog over) oplossingsrichting voor de implementatie van de verandering. Dit alles doe je in een complex speelveld van interne en externe stakeholders. Als consultant ben je ook partner en adviseur voor je klanten. Naast onze externe klanten, de geldverstrekkers, bevinden de interne klanten zich binnen de domeinen Compliance, Operations, Product Management en de IT roadmap.

We kijken binnen welke van de volgende 2 focusgebieden jouw talent ligt:

 1. IT roadmap: Je gaat binnen jouw functie te maken krijgen met vraagstukken binnen de volgende gebieden: a. Lifecycle management (upgrades, end-of-life), b. RFI/RFP trajecten voor systeemvervanging, c. Omgeving waar delen van de IT diensten zijn uitbesteed / partnership, d. Cloud omgevingen, e. Web-/microservices, f. Toetsing op Enterprise Architectuur, g. IT naar business impact. Je bent niet de expert op deze gebieden, maar begrijpt wel taal en technologie. Vervolgens ga je hiermee business cases vanuit IT naar totale bedrijfsmodel opstellen.
 2. Compliance: Je gaat binnen jouw functie te maken krijgen met vraagstukken in het Compliance domein. Vanuit je affiniteit en ervaring met vraagstukken op gebied van wet-& regelgeving en assurance vertaal je deze thema’s naar impact op diensten, processen en systemen. Je weet als geen ander hoe deze complexe vraagstukken door een organisatie te loodsen en kan binnen dit netwerk van vele experts met je kennis en organisatie vermogen de vertaling naar de change organisatie maken.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als Business Consultant ben je een enthousiaste persoonlijkheid en toon je eigenaarschap bij het opstellen van een business case. Hiernaast ben een pro actieve netwerker en je onderhoudt contacten met klanten breder dan alleen de direct betrokkenen. Analytisch ben je sterk en je durft kritische vragen te stellen. Van nature ben je sterk gericht op samenwerken en communiceer je duidelijk. Je hebt ruime ervaring met stakeholdermanagement in een complex speelveld.

Daarnaast

 • Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring als business consultant of in een vergelijkbare functie.
 • Heb je kennis en ervaring met het werken volgens de Agile methodiek
 • Heb je kennis van producten en bedrijfsprocessen van de hypothecaire markt
 • Heb je affiniteit met de binnen de hypothecaire markt bijbehorende ICT oplossingen en heb je in ieder geval een sterke affiniteit met ICT.
 • Heb je bij voorkeur kennis van geldende wet- en regelgeving m.b.t. financiële dienstverlening
 • Heb je ervaring met systematiek rondom Business Cases (scheiden hoofd- en bijzaken, en tactisch vs. operationeel).

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Het basissalaris ligt tussen resp. € 3384 en € 4834 (schaal 11) of € 3891 en € 5566 (schaal 12) bruto per maand & 190 vakantie-uren afhankelijk van de ervaring die je meebrengt
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Laptop en smartphone
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Mail dan je CV met motivatie naar solliciteren@quion.com

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Kris de Leeuw op telefoonnummer 06-28654138. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp op telefoonnummer 06-15623025.