Business Consultant (38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een verantwoordelijke en veelzijdige functie? Wil jij betrokken zijn bij diverse veranderingstrajecten op verschillende domeinen (IT roadmap, compliance, commercieel, operationeel)? Begrijp jij de klantvraag en vertaal je deze in een duidelijke business case? En voel jij je hiernaast thuis in een dynamische en complexe omgeving met veel verschillende stakeholders waarbij jij de pro actieve partner voor onze klanten bent? Lees dan snel verder!


Jouw werkomgeving

Als Business Consultant werk je binnen het agile change domein en maak je onderdeel uit van het team IT&D Demand. Dit onderdeel bestaat uit een vast team van 3 Business Consultants en 5 Delivery Managers, aangevuld met een aantal externe collega’s.

Wat ga je doen?

Als Business Consultant ben je verantwoordelijk voor het begrijpen van de klantvraag en de te realiseren business waarde van grote changes en projecten. Je bent de sparringpartner van het management en opdrachtgevers op het gebied van de aanpak van het inhoudelijk in beeld krijgen van klantwensen en de impact hiervan. Je stelt de business requirements vast, analyseert de organisatiebrede gevolgen hiervan, beschrijft de impact en de benefits van de gewenste veranderingen in een business case en je adviseert over de meest geschikte (hoog over) oplossingsrichting voor de implementatie van de verandering. Dit alles doe je in een complex speelveld van interne en externe stakeholders. Als consultant ben je ook partner en adviseur voor je klanten. Naast onze externe klanten, de geldverstrekkers, bevinden de interne klanten zich binnen de domeinen Compliance, Operations, Product Management en de IT roadmap. De nadruk binnen de functie ligt op inzet op de IT roadmap.

Daarbij ga te maken krijgen met vraagstukken op gebieden als:

 • Lifecycle management (upgrades, end-of-life)
 • RFI/RFP trajecten voor systeemvervanging en pakket implementaties (zowel IT als business perspectief)
 • Migratie naar publieke Microsoft Azure cloud
 • IT security
 • Web-/microservices
 • Toetsing op Enterprise Architectuur
 • IT naar business impact

Je bent niet de expert op deze gebieden, maar begrijpt wel taal en technologie en impact van technologie op business en viceversa. Vervolgens ga je hiermee business cases vanuit IT naar het totale bedrijfsmodel opstellen.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als Business Consultant ben je een enthousiaste persoonlijkheid en toon je eigenaarschap bij het opstellen van een business case. Hiernaast ben een pro actieve netwerker en je onderhoudt contacten met klanten breder dan alleen de direct betrokkenen. Analytisch ben je sterk en je durft kritische vragen te stellen. Van nature ben je sterk gericht op samenwerken en communiceer je duidelijk. Je hebt ruime ervaring met stakeholdermanagement in een complex speelveld.

Daarnaast

 • Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring als business consultant of in een vergelijkbare functie
 • Heb je kennis en ervaring met het werken volgens de Agile methodiek
 • Heb je kennis van producten en bedrijfsprocessen van de hypothecaire markt
 • Heb je affiniteit met en ervaring met ICT projecten
 • Heb je bij voorkeur kennis van geldende wet- en regelgeving m.b.t. financiële dienstverlening
 • Heb je ervaring met systematiek rondom Business Cases (scheiden hoofd- en bijzaken en tactisch vs. operationeel)

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 600 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Het betreft een functie in schaal 11 of schaal 12 met een salaris tussen resp. € 3.662 en € 5.232 (schaal 11) of € 4.211 en € 6.013 (schaal 12) bruto per maand & 190 vakantie-uren
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Laptop en smartphone
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct of mail je CV met motivatie naar solliciteren@quion.com.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Kris de Leeuw op telefoonnummer 06-28654138. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp op telefoonnummer 06-15623025.