Business Intelligence Analist (38 uur per week)

Omschrijving

Zie jij het als jouw passie om datavraagstukken te vertalen naar de beste optimalisaties voor business partners, interne en externe klanten? Heb je daarnaast enige ervaring binnen de financiële sector op het gebied van Business Intelligence en zoek je een nieuwe uitdaging in jouw vakgebied? Lees dan snel verder!

Jouw werkomgeving

De Business Intelligence Analist rapporteert aan de Manager Data & Analytics en geeft zelf geen leiding.

De afdeling bestaat uit 17 collega’s met specialisaties o.a. richting Reporting, Datawarehouse (ETL) ontwikkeling, Beheer en Data Risk Control. Er is ruimte voor meerdere ervaren specialisten in Datawarehouse ontwikkeling en Reporting.

Je komt terecht in een informele, persoonlijke cultuur. Samen ga je bouwen aan hoogwaardige, professionele BI-oplossingen voor onze interne en externe klanten. Samen betekent voor ons echt samen. Jij bent iemand die het belangrijk vindt om verantwoordelijk te zijn voor team prestaties. Agile werken is voor jou dan ook geen onbekend begrip. Zo willen we iteratief steeds beter worden in wat we doen.

Herken jij je verder als: Teamplayer, Accuraat, Klantgericht en Leergierig? Dan is dit dé plek voor jou!

Wat ga je doen?

Als Business Intelligence Analist analyseer en interpreteer jij datavraagstukken en je vertaalt rapportages richting de business partners. Je initieert geautomatiseerde controles op datastromen door de hypotheekketen heen en je maakt risico-inschattingen bij verkeerd gebruik van data. Hier komt je kennis van de financiële sector en met name het hypotheekbedrijf goed van pas. Zo zorg je ervoor dat jouw werk echt gaat zorgen voor impact!

Je gaat verder aan de slag met het ontwikkelen, beheren en optimaliseren van stuurinformatieproducten voor in- en externe stakeholders. De gehele keten van vraagontwikkeling en datalevering inclusief presentatie is dankzij jou in control en draagt zo bij aan interne besluitvorming en strategische marketingpositie.

Kortom, als Business Intelligence Analist

 • Zorg je voor het juist, volledig en tijdig uitleveren van relevante gegevens inclusief het end-to-end beheer in de datafabriek en bouw je mee aan data-lineage en datakwaliteit, cloud, self-service en data science;
 • Ontwikkel je de datalogistiek in het datawarehouse qua ETL en datamodellen, en/of ontwikkel je het Cognos Framework verder met daarbovenop verantwoordings- en stuurinformatie in de vorm van aantrekkelijke rapporten en dashboards en compliance producten;
 • Ben je vraagbaak voor de organisatie en garandeer jij uitvoering of afstemming van gestructureerde informatie analyse en probleemoplossing van ad hoc verzoeken;
 • Ben je je zeer bewust van de wet- en regelgeving op het gebied van data en van het potentieel om data-gedreven onze dienstverlening continu te blijven verbeteren.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als Quion Talent ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.

Daarnaast zien wij graag:

WO diploma of post-HBO diploma met hands-on mentaliteit een aantoonbare Business Intelligence / Analytics praktijkervaring;

Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, waarvan tenminste 1 jaar in de financiële sector;

Uitgebreide ervaring met business en data analyse, datawarehousing (Microsoft SSIS) en reporting (Cognos);

Aantoonbare MS SQL ervaring;

Competenties: Creatief denken, Aanpassingsvermogen, Samenwerken;

Kennis van het Lean gedachtengoed en methoden voor het bereiken van een cultuur van continu verbeteren en een klantgedreven en ondernemende uitvoering van de werkzaamheden;

Nice to have: Python, Azure Data Factory, Azure Synapse, Azure Purview, PowerBI, Manta, TimeExtender, Motio, maar verras ons ook met je recente opleidingen, cursussen en certificaten!

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek om woonwensen te realiseren.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen €3519 en €5778 bruto per maand & 190 vakantie-uren o.b.v. 38 uur per week (afhankelijk van senioriteit)
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden
 • Flexibel werken in afwisselend kantoor en thuiswerkplek
 • Laptop en smartphone
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie?  Reageer dan via de sollicitatiebutton en deel vooral je motivatie met ons.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Willem Glasbergen via telefoonnummer 06-29379354. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Corporate Recruiter Rachelle van der Kemp via telefoonnummer 06-15623025.