Capaciteitsmanager Operations (38 uur per week)

Omschrijving

Quion is op zoek naar een Capaciteitsmanager Operations met een passie voor capaciteitsplanning, stakeholdermanagement en forecasting. Sta jij stevig in je schoenen en krijg jij energie van het analyseren van data? Lees dan snel verder!


Jouw werkomgeving

Als Capaciteitsmanager Operations  ben je voortdurend in contact met de WFM coördinatoren van de desbetreffende afdelingen. Operations bestaat uit de afdelingen Midoffice, Backoffice, KCC, Customer Care en Lean&Innovatie. Als Capaciteitsmanager Operations val je functioneel onder de Business Manager Operations. 


Wat ga je doen?

Als Capaciteitsmanager Operations geef je op basis van de forecast proactief advies over de in te zetten capaciteit voor alle afdelingen binnen Operations. Je stelt een integraal capaciteitsplan op en zorgt (samen met de WFM coördinatoren van de afdelingen) voor een optimale inzet van de beschikbare capaciteit binnen Operations. Je verzorgt de analyse, implementatie, borging & advies over de periode x-52 tot x-2 op het gebied van capaciteitsmanagement.


Als Capaciteitsmanager Operations schakel je veelvuldig met verschillende stakeholders, zowel in de operatie met teammanagers en WFM coördinatoren als met Business Intelligence. Daarnaast ben je sparringpartner voor de managers Operations. Je hebt een grote verantwoordelijkheid in de besturing van de WFM keten. Je deelt je capaciteitsplan en bijbehorend advies met de WFM coördinatoren en volgt de resultaten van de opvolgende stappen in het WFM proces op de voet. Je bent de drijvende kracht in de verbetering en doorontwikkeling van de WFM keten door continu feedback op te halen van je WFM collega's, de afdelingsmanagers en de afdeling business intelligence.


Kortom, als Capaciteitsmanager Operations

 • Maak je de benodigde en beschikbare capaciteit inzichtelijk ,op basis van de forecast voor alle afdelingen binnen Operations (Midoffice, Backoffice, KCC en Customer Care)
 • Draag je zorg voor een optimale inzet/verdeling van beschikbare capaciteit (internen, externen en flexibele schil) over de diverse werkstromen, in nauwe samenwerking met de WFM coördinatoren
 • Analyseer je de historische gegevens inzake workload, productiviteit en gerealiseerde servicelevels
 • Anticipeer je tijdig op eventuele tekorten en/of overschotten ten aanzien van de beschikbare resourcing
 • Adviseer je het management met betrekking tot skills, opleidingen, instroom en uitstroom van personeel

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.


Je bent een Capaciteitsmanager met visie en doorzettingsvermogen. Je bent een stevige en tegelijkertijd toegankelijke gesprekspartner. Je bent resultaatgericht en krijgt zaken voor elkaar. Cijfermatig ben je sterk en je beschikt over een goed analytisch vermogen.

Daarnaast

 • Beschik je minimaal over een afgeronde HBO opleiding
 • Beschik je over minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Forecaster - Capaciteitsmanager
 • Heb je ervaring met complexe vraagstukken m.b.t. personeelsplanning

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris van € 3384 tot € 4834 bruto per maand & 190 vakantie-uren o.b.v. 38 uur per week
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Laptop en smartphone
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Ingerichte thuiswerkplek

Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 21.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16


Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met John Smulders op telefoonnummer 06-51466424 . Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Ilze de Waard op telefoonnummer 06-15162845.