Channel Manager (32 tot 38 uur per week)

Omschrijving

Wil jij online omgevingen ontwikkelen, verbeteren en zorgen dat consumenten de online kanalen van Quion vaker en intensiever gaan gebruiken? Zorg jij ervoor dat ons consumentenportaal voldoet aan de wensen van de gebruikers? Dat Quion al haar klantcontactkanalen optimaal inzet? Heb jij ervaring met het implementeren van een digitale klantcontactstrategie? Dan is de functie van Channel Manager bij Quion iets voor jou!

 

Jouw werkomgeving

Als Channel Manager maak je onderdeel uit van het team Lean & Innovatie. Het is een zelfstandige functie waarbij je deel uitmaakt van het Business Team “kanalen”. In overleg met de Business Owner Online, Business Owner Klant Contact Center, Customer Experience Manager en de functioneel ontwikkelaar kom je tot een duidelijke visie en digitale strategie en implementeer je deze in de organisatie.

 

Wat ga je doen?

Als Channel Manager bij Quion ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een duidelijke visie ten aanzien van onze service voor B2C via verschillende kanalen (call/online). Je bent er klaar voor om creatieve oplossingen te vinden die dienstverlening/service van Quion in balans brengen met de wensen van onze klanten. Je denkt vanuit de consument en vertaalt klantinzichten in plannen die business/kanaalgebruik verhogen en verbeteren. Jij zorgt ervoor dat self service de nieuwe standaard wordt waarbij het persoonlijke contact niet uit het oog wordt verloren. Hiermee zorg je voor een optimalisatie van de customer experience.

 

Het is jouw uitdaging om de betreffende kanalen te optimaliseren en te verbeteren. Je maakt analyses, zorgt voor onderbouwde voorstellen en rolt de acties verder uit in de organisatie. Jij bent het gezicht van Quion op het gebied van “online” richting de business en je weet hen op natuurlijke wijze te overtuigen van aanpassingen in kanaal of dienstverlening.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.

Als Channel Manager ben je strategisch/tactisch sterk en beschik je over overtuigingskracht. Je bent een zelfstarter en vindt gemakkelijk je weg in een organisatie. Jouw werkervaring heeft raakvlakken met multichannel/omnichannel dienstverlening en digitalisering. Je hebt ervaring met de invulling en implementatie van de digitale strategieën.

Daarnaast

• Heb je minimaal HBO+ werk en denkniveau (Bachelor en/of Master diploma)

• Heb je minimaal 2 tot 4 jaar ervaring als projectmanager of change manager binnen het “online” domein en/of een achtergrond als channelmanager/ Customer journey expert

• Heb je ervaring met het analyseren en rapporteren van kanaalgebruik/ Omnichannel benadering

• Beschik je over actuele kennis en ruime ervaring met content-management, Google Analytics, tagmanagement, A/B-testen en online marketing-trends

• Beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed, mondeling en schriftelijk

 

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure

 

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

• Een basissalaris tussen de € 3.384 en € 4.834 bruto per maand & 190 vakantie-uren (o.b.v. 38 uur per week)

• Premievrije pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen

• Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling

• Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden

• Laptop en smartphone

• Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting

• Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 21.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

 

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Mark Lampe op telefoonnummer 06-14190645. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Amine Ozkal op telefoonnummer 06-15162845.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.