Compliance Officer (38 uur per week)

Omschrijving

Gaat bij het woord compliance jouw hart sneller kloppen? Ben je op zoek naar een informele, dynamische werkomgeving? Wil jij in het middelpunt van de financiële dienstverlening staan? Sta je stevig in je schoenen en ben je pragmatisch? Dan is de baan van Compliance Officer bij Quion je op het lijf geschreven.


Jouw werkomgeving
Je maakt deel uit van het Risk, Compliance en Veiligheidszaken team. In dit team zijn er 3 collega’s verantwoordelijk voor Risk en 5 collega’s voor Veiligheidszaken gerelateerde werkzaamheden. Als Compliance Officer vervul jij samen met een andere compliance collega de compliance functie.

Wat ga je doen?
Als Compliance Officer ben jij het aanspreekpunt op het gebied van Compliance voor Quion, haar klanten en toezichthouders. Je draagt actief bij aan het vergroten van kennis en bewustwording op het gebied van compliance. Je adviseert de business bij de vertaling en implementatie van wet en regelgeving. Verder ontwikkel en onderhoud je het compliance beleid, procedures en richtlijnen/ instructies en monitor je de organisatie op de naleving hiervan. Als Compliance Officer ben je specifiek bekend met onderwerpen zoals zorgplicht, customer due diligence en privacy regelgeving.

Kortom, als Compliance Officer 

 • Stel je complianceplan op, bewaak je de voortgang hiervan en stuur je bij waar nodig
 • Ben je verantwoordelijk voor het compliance beleid en in de invulling hiervan
 • Ben je verantwoordelijk voor een verdere professionalisering van het Legal en Compliance Framework en de toetsing op de naleving hiervan
 • Begeleid je compliance risico analyses op specifieke onderwerpen (nieuwe producten, veranderingen in de organisatie, grote projecten e.d.)
 • Stel je compliance rapportage op en bespreekt deze binnen alle relevante lagen van de organisatie en klanten
 • Organiseer je compliance overleggen met klanten waarbij de compliance rapportage en diverse compliance vraagstukken worden besproken

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.

Je bent pragmatisch en je weet op een hands-on manier complexe wet- en regelgeving te vertalen naar de business en bedrijfsprocessen. Je voelt je thuis in een informele, dynamische werkomgeving. Je hebt ervaring met complex stakeholdersmanagement en je schakelt gemakkelijk tussen verschillende lagen in de organisatie. Je bent analytisch sterk en klantgericht.

Daarnaast

 • Heb je een diploma op WO niveau, bijvoorbeeld rechten of bedrijfseconomie
 • Ben je bij voorkeur in het bezit van een afgeronde compliance opleiding (VU, NCI, NIBE-SVV of vergelijkbare opleiding)
 • Heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Heb je kennis en ervaring met WFT, Wwft, AVG en andere regelgeving in de financiële sector
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.


Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen €4047 en €5778 bruto per maand & 190 vakantie-uren
 • Gunstige pensioenregeling, fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen 
 • Ingerichte thuiswerkplek en sporten met korting

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Bart ten Hoeve op telefoonnummer 06-22762128. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Ilze de Waard op telefoonnummer 06-15162845.