Skip to content

Data Analist (32-38 uur per week)

Nederland, Zuid-Holland, Capelle aan den IJsselLean & Innovatie

Functieomschrijving

Voel jij je thuis in een dynamische en complexe omgeving? Krijg jij energie van het analyseren, interpreteren en verklaren van data? Ben jij communicatief sterk en oplossingsgericht? Dan is de functie van data analist iets voor jou!


Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Quion begeleidt het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor nationale en internationale financiële organisaties. Voor deze organisaties is Quion de business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld. Onze missie: Wij verbinden vraag en aanbod van het financieren van wonen en wij verzorgen processen voor derden waarmee vraag en aanbod voor financieren van wonen bij elkaar worden gebracht en gehouden.

Als organisatie streven wij ernaar om klantgericht, dienstverlenend en ambitieus te zijn. Van onze medewerkers verwachten wij dat ze integer, klantgericht en veranderingsbereid zijn. Onze ambitie: iedereen wil zijn hypotheek door Quion laten servicen!

Je maakt als data analist deel uit van de stafafdeling lean & innovatie binnen het onderdeel operations. We vertellen je graag alles over de inrichting en samenstelling van de diverse teams.


Wat ga je doen?

Als data analist binnen lean & innovatie weet jij welke data nodig is om complexe vragen te beantwoorden. Met jouw helikopterview kan je de data analyseren en een antwoord geven op de vraag die vanuit een project of de business gesteld wordt. Laat dat overzicht maar aan jou over! 

Je start met het inventariseren bij afdelingen welke data nodig is voor de projecten waar je verantwoordelijk voor bent. Vervolgens ga je op basis hiervan requirements opstellen en bedrijfsprocessen analyseren. Hierbij werk je samen met o.a. data en analytics en functioneel beheer. Je maakt rapportages en je geeft advies. Hierbij krijg je te maken met complexe data en hypotheekproducten en - processen. 


Kortom, als data analist

 • Analyseer je complexe data en hypotheekproducten en – processen
 • Werk je samen met o.a. data & analytics en functioneel beheer om de juiste requirements vast te stellen
 • Weet je bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken; data te verzamelen en een vertaling te maken in rapportages en presentaties
 • Ga je datamodellen creëren en geef je advies op basis van de verkregen informatie

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen. Verder ben je communicatief sterk en schakel je gemakkelijk met verschillende lagen in de organisatie.


Daarnaast

 • Heb je HBO / WO niveau
 • Heb je minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Heb je ervaring met SQL en rapportageomgevingen
 • Heb je ervaring met Agile en Lean werkwijzen
 • Ben je bekend met producten en bedrijfsprocessen uit de financiële dienstverlening
 • Ervaring met programmeren (python) is een pré
 • Kennis van de hypothecaire markt is een pré

Mocht je niet voldoen aan al deze wensen, maar je hebt voldoende raakvlakken, ook dan gaan we graag met jou in gesprek! 


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 600 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een marktconform salaris & 190 vakantie-uren;
 • Een voordelige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen;
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling;
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden;
 • Laptop en smartphone;
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting.


Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met recruiter Rachelle van der Kemp (06-15623025).

Nederland, Zuid-Holland, Capelle aan den IJssel
Lean & Innovatie

of

Apply with Indeed onbeschikbaar