Skip to content

Data Analist Hypotheken

Nederland, Zuid-Holland, Capelle aan den IJsselLean & Innovatie

Functieomschrijving

Voel jij je thuis in een dynamische omgeving met verwachte groei op internationaal gebied? Is data jouw passie en maak jij van een incident een kans op verdere kwaliteitsverbetering in een proces? Dan is de functie van Data Analist bij Quion voor jou een mooie stap!

Jouw werkomgeving

Werken bij Quion betekent werken in een dynamische organisatie die een spilfunctie vervult in de Nederlandse hypotheekmarkt. Bij Quion werken we aan de woondromen van Nederlanders, want we vinden dat iedereen een thuis verdient.

Samen met zo’n 600 collega’s zijn wij dé uitbestedingspartner van organisaties met ambities op de hypotheekmarkt. Zoals banken, investeerders en verzekeraars. Voor hen regelen wij alles om hun hypotheken aan te bieden en te onderhouden. Met de service van onze mensen en de kracht van onze innovatieve techniek. Van offreren t/m incasseren, van aanvraag tot aflossing.

Maar weet je wat ook interessant is?

Quion is onderdeel van een unieke groep organisaties (De Blauwtrust Groep) rondom de gehele Nederlandse hypotheekketen, van consumenten tot funders. Je kent vast wel De Hypotheker! Hierdoor kunnen wij niet alleen een breed pallet diensten aanbieden, we kunnen onze medewerkers ook brede ontwikkelingsmogelijkheden geven die verder gaan dan Quion alleen. De Blauwtrust Groep heeft een groei ambitie, die buiten Nederland reikt met als doel onze klanten op de beste manier te servicen. Ga jij hieraan meewerken?

Je maakt als data analist deel uit van de stafafdeling lean & innovatie binnen het onderdeel operations. We vertellen je graag alles over de inrichting en samenstelling van de diverse teams.

Wat ga je doen?

Als data analist binnen lean & innovatie ben jij hét aanspreekpunt als het gaat om data bij incidenten. Binnen iedere organisatie is er ruimte voor verbetering en het oppakken van meldingen en andere signalen. Belangrijk is daarbij hoe JIJ hiermee omgaat. Wij zijn voor een gedegen aanpak en daarmee pakken wij ze aan als kans om kwaliteitsslagen te maken. Je krijgt te maken met data van diverse teams, o.a. Compliance, Juridische Zaken, Finance, Functioneel beheer, Functioneel ontwikkeling, Servicemanagement. Daarnaast kent Blauwtrust Groep diverse entiteiten waarbinnen jij je gaat bewegen. Kortom, geen dag is saai en het werk is afwisselend!

Jij weet welke data nodig is om complexe vragen te beantwoorden. Met jouw helikopterview kan je de data analyseren en een antwoord geven op de vraag die vanuit een project of de business gesteld wordt. Je maakt rapportages en je geeft advies. Hierbij krijg je – uiteraard – te maken met hypotheekproducten en – processen.

Kortom, als data analist

 • Maak je van een melding een kans op kwaliteitsverbetering en borg je de kansen tot groei van de organisatie én jijzelf;
 • Krijg je de kans om als dé expert complexe data en hypotheekproducten en – processen te analyseren;
 • Werk je samen met tal van afdelingen en entiteiten om de juiste requirements vast te stellen;
 • Weet je bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken; data te verzamelen en een vertaling te maken in rapportages en presentaties;
 • Ga je datamodellen creëren en geef je advies op basis van de verkregen informatie.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen. Verder ben je communicatief sterk en schakel je gemakkelijk met verschillende lagen in de organisatie.

Daarnaast

 • Heb je HBO / WO niveau;
 • Heb je minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie als data analist / expert;
 • Heb je ervaring met SQL en rapportageomgevingen;
 • Heb je ervaring met Agile en Lean werkwijzen;
 • Ben je bekend met producten en bedrijfsprocessen uit de financiële dienstverlening;
 • Ervaring met programmeren (python) is een pré;
 • Kennis van de hypothecaire markt is een pré.

Mocht je niet voldoen aan al deze wensen, maar je hebt voldoende raakvlakken, ook dan gaan we graag met jou in gesprek!

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. Empowerment, Energie en Eenheid zijn onze kernwaarden. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 600 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een salaris tussen €3153 en €4505 bruto op basis van 38 uur per week & 190 vakantie-uren;
 • Een voordelige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen;
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden binnen Blauwtrust Groep.
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden;
 • Laptop en smartphone;
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting.

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met recruiter Rachelle van der Kemp (06-15623025).

Nederland, Zuid-Holland, Capelle aan den IJssel
Lean & Innovatie

of

Apply with Indeed onbeschikbaar