Data Specialist (38 uur)

Omschrijving

Voel jij je thuis in een dynamische en complexe omgeving? Krijg jij energie van het analyseren, interpreteren en vertalen van data? Heb je ruime ervaring binnen de bancaire sector? Ben jij communicatief sterk en oplossingsgericht? Dan is de functie van Data Specialist iets voor jou! 


Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.


Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.


Als Data Specialist maak je onderdeel uit van de afdeling Data & Analytics. Deze afdeling bestaat uit 16 collega’s, waarvan 13 Business Intelligence analisten/ Data Analisten en 3 Data Specialisten. Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle informatie uitingen naar de in- en externe klanten, waarbij juistheid, compleetheid en tijdigheid sleutelwoorden zijn. Er wordt gewerkt op basis van Agile en Lean principes.


Wat ga je doen?

Als Data Specialist ben jij de persoon die voor en namens de geldverstrekker datavraagstukken en bijbehorende rapportages analyseert, interpreteert en vertaalt op een begrijpelijke manier. Vanuit Quion ben jij de bewaker van het datadomein. Daarnaast ben je de schakel tussen data en IT; jij bent de verbinder die deze groepen samenbrengt. Ook coach en begeleid je collega’s om hun datamanagementactiviteiten aan te sluiten op hoe jij het voor je ogen hebt. Je brengt jouw visie op datamanagement tot uitvoering. Je bent verantwoordelijk voor het volledig, juist en tijdig uitleveren van relevante gegevens richting de geldverstrekkers. In deze functie monitor je of de gegevens die periodiek aan alle gebruikers (ook extern) worden verstrekt voldoen aan de juiste definities van de gegevens. Je maakt risico-inschattingen bij verkeerd gebruik van data en in overleg met de operationele teams zoek je naar de oorzaak en kom je tot een oplossing.


Kortom, als Data Specialist

 • Zorg je dat we in control, compliant zijn met wet- en regelgeving op het gebied van datavoorziening
 • Richt je data zo in dat het meteen ‘’klaar voor gebruik’ is
 • Ben je aanspreekpunt voor geldverstrekkers voor data gerelateerde vraagstukken
 • Identificeer je de punten waar data transformeert
 • Analyseer je data en monitor je de risico’s en data policies
 • Ben je functioneel of als projectlead betrokken bij het changemanagement
 • Ben jij een belangrijke stakeholder bij het opstellen van een data roadmap
 • Definieer je geautomatiseerde controles
 • Houd je je bezig met data governance en data lineage vraagstukken en zorgt dat dit goed gedocumenteerd is


Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Je bent communicatief sterk en schakelt gemakkelijk met andere afdelingen en geldverstrekkers. Je beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht. Je bent analytisch sterk en oplossingsgericht. Ook ben je een doorzetter en blijf je puzzelen totdat er een oplossing is. Je hebt oog voor detail en weet deze details te vertalen naar een procesgang.


Daarnaast

 • Heb je 2 tot 5 jaar ervaring in de bancaire sector
 • Heb je een WO diploma
 • Heb je bij voorkeur werkervaring als data/ informatie analist
 • Heb je ervaring met Agile en Lean principes
 • Heb je gedegen kennis van SQL en rapportagetools en van DWH processen, inclusief ETL processen
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.


Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:


 • Een basissalaris tussen de €3.891 en € 5.556 bruto & 190 vakantie-uren
 • Pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16


Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Peter de Raad (010-2422341/Peter.deRaad@quion.com). Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Amine Özkal op telefoonnummer 06- 15 16 28 45.