Ervaren Hypotheek Acceptant (32-38 uur per week)

Omschrijving

Heb jij ervaring in hypothecaire dienstverlening? Ken jij het vak hypotheekacceptant als geen ander? Ben je nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in deze dynamische branche en toe aan een andere werkomgeving? Heb je een kritische blik en staat klanttevredenheid bij jou hoog in het vaandel? Lees dan snel verder!

 

Jouw werkomgeving

Quion is een van de grootste hypothecaire dienstverleners van Nederland. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen.

 

Werken bij Quion betekent werken in een dynamische organisatie die een spilfunctie vervult in de hypotheekmarkt. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

 

Als hypotheek acceptant kom je bij Quion te werken in een van de teams op onze Mid Office. In deze teams werken junior, medior en senior collega’s. Samen doen jullie er alles aan om het beste resultaat voor de klant te bereiken. Als team leren jullie van en met elkaar en loopt continue verbeteren als een rode draad door je werkzaamheden.

 

Wat ga je doen?

De basis van jouw werk? Dat is het laten uitkomen van de droom van veel van jouw klanten: het hebben van een eigen huis. Als hypotheekacceptant ben jij dé specialist op het gebied van het accepteren en toetsen van hypotheekaanvragen. Jij beoordeelt de aanvraag en bepaalt of deze volgens de normen van de geldverstrekker geaccepteerd kan worden. En dus ook of de hypotheek aan de klant verstrekt kan worden. Je spart regelmatig met het intermediair over (toekomstige) hypotheekdossiers. Dit doe je om zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven aan de klant omtrent de haalbaarheid van zijn hypotheek.

 

Kortom, als hypotheek acceptant,

 • Controleer en beoordeel je de aangeleverde documenten op juistheid en correctheid
 • Verstrek je telefonische- en schriftelijke informatie over de voortgang van dossiers
 • Begeleid je het intermediair om de kwaliteit van het aanvraagproces (continue) te verbeteren.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen. Als hypotheek acceptant ben je van nature dienstverlenend ingesteld en heb je klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Je bent analytisch sterk en je hebt een goed cijfermatig inzicht.

 

Daarnaast

 • Beschik je aantoonbaar over minimaal MBO niveau 4 werk- en denkniveau, bij voorkeur in een financiële/ economische richting
 • Heb je ruime recente ervaring (minimaal 2 jaar) als hypotheekacceptant
 • Heb je bij voorkeur ervaring met QSP (systeem waar Quion mee werkt). 
 • Ben je minimaal in bezit van je WFT basis en ben je bereid om Hypothecair Krediet en Vermogen te halen
 • Heb je ervaring met (telefonisch) klantcontact
 • Beheers je de Nederlandse taal goed in woord en geschrift

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

 

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

 

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 

 • Als ervaren hypotheek acceptant een basissalaris tussen de €2.373 tot en met €3.388 bruto per maand (afhankelijk van diploma’s en ervaring) & 190 vakantie-uren
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Veel trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Op dit moment werken we vanuit thuis, maar zodra het weer kan werken we in een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 21.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

 

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met recruiter Ilze de Waard op telefoonnummer 06-15162845.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend. Dit betreft een vaste functie bij Quion en zal niet worden ingevuld op basis van detachering.