Financial Controller (32 tot 38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij als WO-er toe aan een volgende stap in jouw carrière? Beschik jij over financieel inzicht en ben je in staat razendsnel complexe financiële problemen te reduceren tot de kern? Beschik jij over uitstekende communicatieve talenten en wil je hier verder in groeien? Als het antwoord ja is dan ben jij misschien de Financial Controller waar Quion naar op zoek is.


Jouw werkomgeving

Quion beheert de hypotheken voor geldverstrekkers en onderhoudt het directe contact met de consumenten. Tegenover deze hypotheekportefeuilles staan de verplichtingen die de geldverstrekkers hebben. De Financial Controller rapporteert aan de Manager Finance Geldverstrekkers en voert werkzaamheden uit op het werkgebied Finance en Reporting.


De Financial Controller maakt deel uit van een klein team van 3 gemotiveerde collega-controllers en werkt daarbij nauw samen met andere afdelingen waaronder Accounting, BusinessIntelligence, Risk & Compliance en Service Management.


Als Financial Controller bij Quion heb je de blik naar buiten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor Financieel gerelateerde vraagstukken voor externe partijen en onderhoudt daar een goede relatie mee.


Wat ga jij doen?

Als Financial Controller bij Quion ben je verantwoordelijk voor het in control zijn van de financiële administraties van de geldverstrekkers. Je richt nieuwe administraties in om bijvoorbeeld vernieuwende fundingstructuren te kunnen ondersteunen. Periodiek stem je onze dienstverlening af met de geldverstrekkers aan de hand van de gemaakte afspraken in service level agreements.

Als Financial Controller ben je de aanjager en werk je zelf proactief mee aan het continu verbeteren van de kwaliteit van de operationele en administratieve processen en rapportages. Je communiceert en borgt de internal controls en werkafspraken. Je coacht en begeleidt de medewerkers binnen het team op inhoud en operationele werkzaamheden.

Daarnaast:

 • Voer je controles en data analyses uit op de lopende portefeuilles
 • Draag je zorg voor een tijdige, volledige en juiste uitvoering van de rapportageverplichtingen zoals overeengekomen tussen Quion en de geldverstrekker en zoals voorgeschreven door de toezichthoudende organen en wet- en regelgeving
 • Geef je toelichting op de operationele en financiële processen die resulteren in de hypotheekadministratie d.m.v. presentaties, memo’s en/of overleggen
 • Begeleid je geldverstrekkers bij het uitvoeren van projectmatige activiteiten, waaronder securitisaties en due dilligence onderzoeken
 • Informeer je (potentiële) klanten o.a. met behulp van presentaties over de financiële processen en informatiestromen
 • Onderhoud je contacten met externe auditors, trustkantoren en regiepartijen;

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze baan?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.

Als Financial Controller ben je analytisch zeer sterk. Je kunt je inleven in de rol van de externe tegenpartijen en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht. Je bent sociaal en je weet collega’s te motiveren en te enthousiasmeren. Je kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen en maakt je complexe materie snel eigen. Je bent geïnteresseerd in het hoe en waarom van zaken, bijt je vast in de materie en laat pas los als je tevreden bent.

Je bent in staat de posities en mutaties in de hypotheekadministratie te vertalen in operationele processen en vice versa. Je hebt actuele kennis van Financial Reporting en ALM/Risk Reporting en weet dit toe te passen bij het formuleren van concrete oplossingen in rapportages en processen.

Daarnaast

 • Heb je een WO diploma in de richting van (technische) bedrijfskunde, bedrijfseconomie of econometrie
 • Heb je minimaal 2 jaar werkervaring in accounting, consulting of controlling.
 • Beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed
 • Ben je een kei in Excel en SQL of Python.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris van € 2941 tot € 4800 bruto per maand & 190 vakantie-uren o.b.v. 38 uur per week
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting


Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Jochem van Dijk 010 242 21 44. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Ilze de Waard op telefoonnummer 06 15162845.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.