Financial Controller (32-38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij analytisch sterk en beschik jij over uitstekende communicatieve vaardigheden? Heb jij ervaring met de financiële verwerking van hypothecaire kredieten en ken je de financiële uitdagingen van onze zakelijke klanten? Voel jij je verantwoordelijk om het proces van begin tot einde in goede banen te leiden?


Jouw werkomgeving

Quion beheert de hypotheken voor geldverstrekkers en onderhoudt het directe contact met de consumenten. Tegenover deze hypotheekportefeuilles staan de verplichtingen die de geldverstrekkers hebben. De Financial Controller rapporteert aan de Manager Finance Geldverstrekkers en voert werkzaamheden uit op het werkgebied Finance en Reporting.

De Financial Controller maakt deel uit van een klein team van 3 gemotiveerde collega-controllers en werkt daarbij nauw samen met andere afdelingen waaronder Accounting, BusinessIntelligence, Risk & Compliance en Service Management.

Als Financial Controller bij Quion heb je de bik naar buiten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor Financieel gerelateerde vraagstukken voor externe partijen en onderhoudt daar een goede relatie mee.


Wat ga jij doen?

Als Financial Controller bij Quion ben je verantwoordelijk voor het in control zijn van de financiële administraties van de geldverstrekkers. Je richt nieuwe administraties in om bijvoorbeeld vernieuwende fundingstructuren te kunnen ondersteunen. Periodiek stem je onze dienstverlening af met de geldverstrekkers aan de hand van de gemaakte afspraken in service level agreements.

Als Financial Controller ben je de aanjager en werk je zelf proactief mee aan het continu verbeteren van de kwaliteit van de operationele en administratieve processen en rapportages. Je communiceert en borgt de internal controls en werkafspraken. Je coacht en begeleidt de medewerkers binnen het team op inhoud en operationele werkzaamheden.

Daarnaast:

 • Draag je zorg voor een tijdige, volledige en juiste uitvoering van de rapportageverplichtingen zoals overeengekomen tussen Quion en de geldverstrekker en zoals voorgeschreven door de toezichthoudende organen en wet- en regelgeving
 • Geef je toelichting op de operationele en financiële processen die resulteren in de hypotheekadministratie d.m.v. presentaties, memo’s en/of overleggen
 • Begeleid je geldverstrekkers bij het uitvoeren van projectmatige activiteiten, waaronder securitisaties en due dilligence onderzoeken
 • Informeer je (potentiële) klanten o.a. met behulp van presentaties over de financiële processen en informatiestromen
 • Onderhoud je contacten met externe auditors, trustkantoren en regiepartijen;
 • Voer je controles uit op de lopende portefeuilles

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze baan?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.


Als Financial Controller kun je je inleven in de rol van de externe tegenpartijen en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht. Je weet collega’s te motiveren en te enthousiasmeren. Je bent in staat de posities en mutaties in de hypotheekadministratie te vertalen in operationele processen en vice versa. Je hebt actuele kennis van Financial Reporting en ALM/Risk Reporting en weet dit toe te passen bij het formuleren van concrete oplossingen in rapportages en processen. Tot slot heb je ervaring in het coachen van collega’s.


Daarnaast

 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring met financial control (bij voorkeur in de financiële sector)
 • Heb je minimaal een HBO diploma bijvoorbeeld Bedrijfseconomie of Accountancy, en beschik je over een ijzersterk analytisch vermogen
 • Heb je bij voorkeur ervaring met pooling principes uit hoofde van securitisatie of multi-investor platforms
 • Beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed
 • Ben je een kei in excel . Kennis van SQL is een pré

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van de werkzaamheden is een integriteitsonderzoek onderdeel van de selectieprocedure. 


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris van € 3.384 tot € 4.834 bruto per maand & 190 vakantie-uren o.b.v. 38 uur per week
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting


Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Jochem van Dijk 010 242 21 44. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Ilze de Waard op telefoonnummer 06 151 628 45.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.