HR manager (38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij een stevige en ervaren HR manager die geïnteresseerd is in een strategische veranderopdracht en een leidende en zichtbare rol wil spelen in de verdere ontwikkeling van Quion? Voel jij je thuis een complexe en dynamische organisatie die een enorme groei doormaakt? Wil jij een belangrijke bijdrage leveren om onze ambities waar te maken? Lees dan snel verder.


Jouw werkomgeving

HRM speelt een belangrijke rol binnen Quion (600 fte) om de organisatie toekomstbestendig, wendbaar en innovatief te houden. Als HR manager geef je leiding aan het HRM team wat bestaat uit 8 collega’s. Je bent onderdeel van het MT en je rapporteert direct aan de CEO.

Daarnaast ben je ook HR verantwoordelijk voor 3 andere werkmaatschappijen van de Blauwtrust Groep, te weten: DMPM (12 fte), Conneqt (25 fte) en Blauwtrust Groep (30 fte).


Wat ga je doen?

Als HR manager ben je nauw betrokken bij de leiderschaps- en medewerker transformatie die benodigd is om onze ambitieuze strategische doelstellingen te behalen (servicen van 1 op de 4 hypotheken in Nederland).

Als HR manager geef je leiding aan de uitvoering van strategische- en beleidsmatige doelstellingen binnen het HR domein. Je signaleert en analyseert ontwikkelingen en knelpunten bij de realisatie van het strategische beleid en overlegt hierover met betrokkenen. Verder voer je de dagelijkse regie op de uitvoering van HRM taken richting managers en lever je als expert input voor de HR gerelateerde aspecten bij organisatieprojecten en reorganisaties. Naast de primaire verantwoordelijkheid voor Quion ben je ook verantwoordelijk voor het HR beleid van de holding maatschappij (Blauwtrust Groep) en 2 innovatieve zustermaatschappijen (DMPM en Conneqt).

Kortom, als HR Manager

 • Ben je de strategische partner van de directie om onze ambities te realiseren
 • Begeleid en coach je het HRM team bij de uitvoering van hun werkzaamheden en hun persoonlijke ontwikkeling
 • Ben je verantwoordelijk voor het strategisch HR beleid rondom de processen instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers
 • Ben je gesprekspartner voor de directieleden van de verschillende werkmaatschappijen
 • Formuleer je een jaarplan en stel je het budget op voor het verantwoordelijkheidsgebied op basis van strategische beleidslijnen en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van dit plan
 • Onderhoud je de contacten met de OR en faciliteert als kennisspecialist alle OR-trajecten.
 • Zorg je voor de forecasting, prioritering en rapportage over de activiteiten binnen het HR domein
 • Ben je verantwoordelijk voor de begeleiding en sturing op de insourcing van personeel in BPO trajecten

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je komt voor je mening uit.


Als HR manager heb je een duidelijke visie en weet waar je naar toe wil. Je stelt de mens centraal en hebt bewezen ervaring met het leidinggeven aan verandertrajecten. Jij bent de aangewezen persoon om een strategische HR positie in te nemen en helpt leiders en medewerkers zich verder te ontwikkelen naar een volgend niveau. Je hebt ruime ervaring als gesprekpartner met directie, management en OR.

Je bent een enthousiaste en inspirerende persoonlijkheid en stimuleert transparantie, aanspreken en (zelf)reflectie. Je bent positief en brengt energie en rust tegelijkertijd. Je kunt omgaan met weerstand, weet wanneer je ruimte moet geven en stuurt actief bij als dat nodig is.

Daarnaast

 • Ben je in het bezit van een diploma HRM/Bedrijfskunde of vergelijkbaar
 • Heb je academisch werk- en denkniveau
 • Heb je minimaal 8 jaar relevante werkervaring binnen HR waarvan 4 jaar als leidinggevende
 • Heb je aantoonbare ervaring met leiderschapsontwikkeling
 • Heb je bij voorkeur ervaring binnen de financiële dienstverlening
 • Heb je goede kennis van het arbeidsrecht

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion/Blauwtrust Groep betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 700 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Wij zijn op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris € 5076 en € 7252 bruto per maand & 190 vakantie-uren o.b.v. 38 uur per week
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Laptop en smartphone
 • Thuiswerkvoorzieningen
 • Mobiliteitsregeling (o.a. keuze uit leaseauto)
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 9 juli via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Corstiaan Eggink via 06-48560976. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Ilze de Waard op telefoonnummer 06-15162845