Informatie analist team Back Office en Mid Office (38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in een informele omgeving? Werk jij graag op het snijvlak van de business en IT? Heb jij een grote affiniteit met financiële processen en heb je een heel goed conceptueel vermogen? Dan ben jij de informatie analist die wij zoeken!

Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Als informatie analist bij Quion maak je deel uit van de afdeling IT&Delivery Supply, team Back Office of team Mid Office. Zoals elk team binnen IT&D werken zij volgens de Agile methodiek wat dus ook betekent dat je als informatie analist een actieve rol binnen dit multidisciplinair zelfsturend team zal krijgen.

Wat ga je doen?

In de rol van informatie analist ben jij de schakel tussen de business en IT. Je bent verantwoordelijk voor de analyse van de klantvraag vanuit de business en het vertalen van de business requirements in functionele requirements. Je brengt verbeteringen en vernieuwingen aan in het automatiseringsproces van Quion.

Kortom, als informatie analist

 • Analyseer je bedrijfsprocessen op verbeteringen die het proces effectiever en efficiënter maken door middel van de inzet van ICT-middelen
 • Bepaal je de meest geschikte oplossingen en implementatiescenario’s die nodig zijn om de gewenste veranderingen door te voeren
 • Stel je de impact van geprioriteerde veranderingen op de ICT gerelateerde onderdelen vast
 • Zorg je voor een juiste informatieoverdracht van de geprioriteerde changes
 • Begeleid je inhoudelijk het implementatieproces

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als informatie analist schakel je met veel verschillende afdelingen binnen Quion. Het is daarom belangrijk dat je communicatief sterk bent en stevig in je schoenen staat. Je neemt van nature gemakkelijk het initiatief en je hebt een groot conceptueel vermogen. Je kan gemakkelijk hoofd van bijzaken onderscheiden. Je bent een puzzelaar die nauwkeurig is en volgens logica kijkt naar causaliteit. Verder ben je een enthousiaste persoonlijkheid die op zoek is naar een informele organisatie waar je het verschil kan maken.

Daarnaast

 • Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Heb je bij voorkeur een achtergrond in de financiële dienstverlening
 • Heb je een aantal jaar relevante werkervaring in een ICT- en/of projectorganisatie
 • Ben je bekend met de LEAN methode
 • Heb je ervaring binnen een Agile werkomgeving
 • Bezit je over de volgende technische kennis: API, XML, SOAP
 • Heb je database kennis of zou je hierin graag willen leren (bij Quion vinden we ontwikkeling belangrijk)

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen de €3519 en €5027 bruto op basis van 38 uur per week & 190 vakantie-uren
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Je kan contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp via telefoonnummer 06-15623025.