Informatie analist team backoffice en midoffice (38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in een informele omgeving? Werk jij graag op het snijvlak van de business en IT? Heb jij een grote affiniteit met financiële processen en heb je een heel goed conceptueel vermogen? Dan ben jij de informatie analist die wij zoeken!

Jouw werkomgeving
Als informatie analist bij Quion maak je deel uit van de afdeling IT&Delivery supply, team backoffice of team midoffice. Zoals elk team binnen IT&D werken zij volgens de agile methodiek wat dus ook betekent dat je als informatie analist een actieve rol binnen dit multidisciplinair zelfsturend team zal krijgen.

Wat ga je doen?

In de rol van informatie analist ben jij de schakel tussen de business en IT. Je bent verantwoordelijk voor de analyse van de klantvraag vanuit de business en het vertalen van de business requirements in functionele requirements. Je brengt verbeteringen en vernieuwingen aan in het automatiseringsproces van Quion.

Kortom, als informatie analist

 • Analyseer je bedrijfsprocessen op verbeteringen die het proces effectiever en efficiënter maken door middel van de inzet van ICT-middelen
 • Bepaal je de meest geschikte oplossingen en implementatiescenario’s die nodig zijn om de gewenste veranderingen door te voeren
 • Stel je de impact van geprioriteerde veranderingen op de ICT gerelateerde onderdelen vast
 • Zorg je voor een juiste informatieoverdracht van de geprioriteerde changes
 • Begeleid je inhoudelijk het implementatieproces

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als informatie analist schakel je met veel verschillende afdelingen binnen Quion. Het is daarom belangrijk dat je communicatief sterk bent en stevig in je schoenen staat. Je neemt van nature gemakkelijk het initiatief en je hebt een groot conceptueel vermogen. Je kan gemakkelijk hoofd van bijzaken onderscheiden. Je bent een puzzelaar die nauwkeurig is en volgens logica kijkt naar causaliteit. Verder ben je een enthousiaste persoonlijkheid die op zoek is naar een informele organisatie waar je het verschil kan maken.

Daarnaast

 • Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Heb je bij voorkeur een achtergrond in de financiële dienstverlening
 • Heb je een aantal jaar relevante werkervaring in een ICT- en/of projectorganisatie
 • Ben je bekend met de LEAN methode
 • Heb je ervaring binnen een agile werkomgeving
 • Bezit je over de volgende technische kennis: API, XML, SOAP
 • Heb je database kennis of zou je hierin graag willen leren (bij Quion vinden we ontwikkeling belangrijk)

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een salaris tussen de €3662 en €5232 bruto op basis van 38 uur per week & 190 vakantie-uren
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Een fijne balans tussen thuiswerken & werken op kantoor. Een vergoeding voor je thuiswerk- en reisdagen en een home-office om prettig & gezond thuis te kunnen werken
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Je kan contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp via telefoonnummer 06-15623025.