Kwaliteitsmanager (40 uur per week)

Omschrijving

Gaat het jouw missie worden om in de groei die Quion doormaakt analyses te maken op het proces? Welke ‘way of working’ is ideaal en hoe borgen we de kwaliteit zoals we die kennen? Spreken zowel IT als Operations jou aan? Heb je daarnaast ervaring in de financiële dienstverlening? Dan is de functie van Kwaliteitsmanager jouw nieuwe baan waarin uitdagingen en initiatief voorop komen te staan!

Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een dynamische wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Als Kwaliteitsmanager ben je voor zowel IT als Operations werkzaam. Samen met de Servicedesk, Release Management, Service Management en Operations ga je zorgen voor een optimale procesinrichting waarbij “best practices” en incidenten als een rode draad door elkaar heenlopen. Jij voorkomt, signaleert en borg incidenten. De groei van Quion richting 1 op 4 hypotheken in beheer per 2023 krijgt een stevig fundament, mede door jouw acties.

Wat ga je doen?

Als Kwaliteitsmanager borg jij kwaliteit in het gehele proces van idee tot implementatie tijdens de verandering die Quion doormaakt. Hierbij kan je denken aan het opstellen van standaard ‘way of working’, standaard vastlegging requirements, kwaliteit van testen, mogelijkheden van testen, kennis en opleiding en kwaliteit van uitvoer operations.

Je beweegt je als Kwaliteitsmanager graag op een dynamisch speelveld. Jij behoudt het overzicht. Je weet exact wat er speelt binnen de organisatie van Quion en je weet welke gevolgen bepaalde acties hebben. Je hebt specialistische kennis om verandering te kunnen brengen en processen op alle niveaus van de organisatie voor te dragen en uit te leggen.

Je gaat aan de slag met het oplossen van incidenten. Je legt vast wat er gebeurt en je betrekt afdelingen organisatie breed hierin. Van hieruit draag je verbetervoorstellen aan en zorg je dat incidenten voorkomen kunnen worden. Ook bekijk je waar oplossingen tot automatisering liggen. Voorkomen, analyseren, borgen en herstel; Dit alles zorgt voor een hernieuwde ‘way of working’ betreffende incident management.

Jij weet incidenten te groeperen en zorgt voor een centrale registratie. Met de inzet van Lean op het programma zullen businessteams andere oplossingen gaan vinden t.a.v. de eigen verbeterplannen en doelstellingen.

Tot slot kan je deelnemen aan het managen van diverse programma’s die van hieruit ontstaan. Er ligt genoeg uitdaging in het verschiet!

Kortom als Kwaliteitsmanager

 • Analyseer, herstel en borg je incidenten binnen Operations en IT;
 • Bekijk je hoe nieuwe incidenten voorkomen kunnen worden, zowel qua processen als houding en gedrag;
 • Zorg je voor een centrale registratie en overzicht van incidenten;
 • Borg je kwaliteit in het proces van idee tot implementatie;
 • Zorg je ervoor dat stakeholders van zowel Operations als IT elkaar vinden in een gezamenlijke way of working die helpt in de groei van Quion naar 1 op 4 hypotheken in beheer in 2023.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.

Als Kwaliteitsmanager ben jij dé vakspecialist op het gebied van projectmanagement en kwaliteitsbewustzijn. Jij weet kwaliteitsstandaarden juist te implementeren, te borgen en op te volgen binnen Operations en IT.

Je krijgt er energie van om incidenten op te lossen en je kennis en ervaring over te dragen naar je collega’s. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een gezonde portie overtuigingskracht. Het is belangrijk om draagvlak te creëren, zodat de acties die jij voor ogen hebt ook door anderen worden gezien en opgevolgd.

Daarnaast

 • Ben je in het bezit van een HBO diploma in de richting van bedrijfskunde of IT;
 • Heb je meer dan 5 jaar ervaring als Kwaliteitsmanager (ofwel geheel ofwel gedeeltelijk binnen een andere functietitel);
 • Heb je ervaring binnen de financiële dienstverlening (bij voorkeur op het gebied van hypotheken);
 • Heb je bij voorkeur ervaring met het automatiseren van kwaliteitscontroles;
 • Ben je bekend met de Lean methode en tools en de toepassing hiervan.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Wij groeien en laten jou ook groeien! Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen €4315,66 en €6162,97 bruto per maand & 190 vakantie-uren o.b.v. 40 uur per week (onder voorbehoud van definitieve inschaling van deze positie)
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Corné van Nispen via 06-20498838. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp via 06-15623025.