medewerker Quality Assurance Hypotheken (32 tot 38 uur per week)

Omschrijving

Maak jij met gemak verschillende complexe rapportages? Weet jij de kwaliteit van processen op de juiste manier te bewaken en je collega's hierin te coachen? Heb je ervaring in de financiële branche? Dan is de functie van medewerker Quality Assurance iets voor jou!


Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een dynamische wereld.


Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.


Als medewerker Quality Assurance (QA) ben je werkzaam binnen de afdeling Lean & Innovatie. Samen met nog 6 collega’s toets jij of de operationele processen van de afdelingen Midoffice, Backoffice en Customer Care voldoen aan de gestelde eisen. Op dit moment zijn wij op zoek naar een collega die zich met name bezig gaat houden met verzorgen van diverse rapportages in Excel op het gebied van kwaliteit. 


Wat ga je doen?

Als Medewerker QA ben je verantwoordelijk voor het beheer, de verbetering en de uitvoering van kwaliteitsprocedures, zodat de kwaliteit van de operationele processen binnen Quion verder kan worden verbeterd.

Je voert dagelijks kwaliteitscontroles uit binnen de diverse operationele teams van Quion om te beoordelen of de hypotheekdossiers voldoen aan de gestelde eisen. Jij bent ook de persoon die QA rapportages in Excel maakt voor alle domeinen binnen Operations.


Daarnaast voer je interne audits uit en initieert (kwaliteits)verbeteringstrajecten in samenwerking met de Lean Experts. Voor de teammanagers ben je de adviseur m.b.t het kwaliteitsniveau van de medewerkers binnen zijn/haar team en de eventueel te ondernemen acties. Ook verzorg je trainingen voor de diverse operationele teams m.b.t. “kwaliteit van processen”. Verder ben je nauw betrokken bij de transitie naar meer geautomatiseerde controles gedurende het proces. Als vakspecialist op het gebied van QA deel je graag je ervaringen met je collega’s, zodat de kennis binnen Quion omtrent kwaliteitsmanagement naar een hoger niveau getilt zal worden.

Kortom als medewerker Quality Assurance

 • Ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en maken van de QA rapportages
 • Ben je verantwoordelijk voor het opstellen en actueel houden van kwaliteitsprocedures
 • Leg je uitkomsten van de kwaliteitscontroles adequaat vast in het kwaliteitsrapportage tool
 • Onderhoud je de kwaliteitsrapportage tool
 • Rapporteer je periodiek de uitkomsten van de kwaliteitscontroles
 • Verzorg je kalibreersessies met de operationele teams o.b.v. de uitkomsten van de kwaliteitscontroles

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.
De medewerker QA die wij op dit moment zoeken is een echte vakspecialist op het gebied van kwaliteitsmanagement. Je krijgt er energie van om je kennis en ervaring over te dragen naar je collega’s. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een gezonde portie overtuigingskracht.

Daarnaast

 • Ben je in het bezit van een HBO diploma, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfseconomie of Accountancy
 • Ben je een aantoonbare expert op het gebied van Excel 
 • Heb je een aantal jaar ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement binnen de financiële sector
 • Heb je bij voorkeur ervaring met het automatiseren van kwaliteitscontroles
 • Heb je eerder gewerkt volgens de PDCA- cyclus.
 • Ben je bekend met de Lean methode en tools en de toepassing hiervan

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitsonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.
Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen respectievelijk € 2609 en € 3727 en € 3029 en € 4329 bruto per maand (afhankelijk van ervaring) & 190 vakantie-uren o.b.v. 38 uur per week
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting


Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Mark Lampe op telefoonnummer 06-14190645. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Ilze de Waard op telefoonnummer 06-15162845.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.