Product Owner Customer Engagement (38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij een communicatief sterke Product Owner en heb je ruime ervaring met stakeholder management en product visie? Wil jij meerwaarde creëren voor de business? Denk je in kansen en weet je dit over te brengen op je collega’s? Dan is de functie van Product Owner bij Quion iets voor jou!

Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Als Product Owner Customer Engagement werk je direct samen met maximaal twee zelfsturende teams binnen de afdeling IT&Delivery Supply. Deze afdeling bestaat momenteel uit 15 scrumteams. Je valt hiërarchisch in het team van Manager IT&Delivery Supply en werkt intensief samen je stakeholders, de scrummasters en de agile coaches.

Wat ga je doen?

Als Product Owner Customer Engagement bedenk en realiseer je samen met onze klanten en stakeholders continu nieuwe mogelijkheden voor Salesforce.com. Je ontwikkelt een heldere visie op het product en je vertaalt dit naar waar de agile teams voor staan. Deze visie vertaal je naar user stories /epics en hiervoor enthousiasmeer je het team.

Als Product Owner denk je pro-actief mee met de business over de mogelijkheden van IT/Salesforce.com in relatie tot de bedrijfsdoelstellingen en neem je hierin de lead. Belangrijke aandachtsgebieden hierin zijn o.a. het faciliteren van de klantcontact strategie, ondersteuning bij campagnestrategie en -uitvoering in opdracht van onze klanten, samenwerking met het online klantportaal en het ondersteunen van zakelijk relatiebeheer. Ook fungeer je als sparringpartner voor je collega Product Owners binnen andere klantopdrachten. Als Product Owner zorg jij ervoor dat alle medewerkers binnen de team(s) een bijdrage leveren aan de resultaatdoelstellingen om op deze manier de maximale waarde voor de klant te realiseren.

Kortom, als Product Owner

 • Ben je verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van een specifiek (onderdeel van een) product, in dit geval Salesforce;
 • Maak je actief gebruik van de kennis en ervaring van het team en zorg je er samen met het team voor dat de user stories worden gemaakt en opgepakt kunnen worden voor realisatie;
 • Geef je richting aan het team door beheer en prioritering van de backlog met user stories /epics vanuit de klantopdracht;
 • Onderhoud je intensief contact met verschillende stakeholders binnen en buiten Quion over de voortgang in de product backlog en product visie;
 • Ben je actief bezig met de items op de product backlog. Je stelt de backlog vast en houdt hier de controle over;
 • Haal je actief klantfeedback op zodat je direct kan bijsturen op de te bereiken outcome.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Je bent communicatief erg sterk en in een gesprek signaleer je risico’s & kansen en vraag je hierop door. Je neemt van nature gemakkelijk het voortouw en je hebt een enthousiaste en energieke uitstraling. Je biedt een luisterend oor, maar je stuurt ook bij wanneer nodig. Je houdt het overzicht en hebt een sterke focus op resultaat. In je loopbaan heb je ruime ervaring met het vertalen van klantbehoeftes naar commercieel succesvolle resultaten. Je bent tactvol en kan goed de belangen van de verschillende stakeholders inschatten.

Daarnaast

 • Heb je HBO+ werk- en denkniveau
 • Heb je minimaal 3 jaar ervaring in de rol van Product Owner of een vergelijkbare functie
 • Heb je ruime ervaring met Agile wijze van werken
 • Ben je het in bezit van Professional Scrum Product Owner level I of vergelijkbaar
 • Heb je kennis van Salesforce
 • Heb je bij voorkeur ervaring binnen de financiële dienstverlening
 • Beheers je de Nederlandse taal goed

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek en consumptief krediet.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen de € 4047 en € 5778 bruto per maand & 190 vakantie-uren (o.b.v. 38 uur)
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Laptop en smartphone
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Simon Hof (06-22794389). Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp (06-15623025).