Product Owner Data & Analytics (38 uur per week)

Omschrijving

Wil je meewerken aan de data strategie van Quion en help je ons groeien? Zie je het als een uitdaging om Quion meer data driven te maken en daarnaast mee te werken aan de opbouw van het team samen met de scrum master? Dan is deze functie van Product Owner Data & Analytics echt iets voor jou!

Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Als Product Owner Data & Analytics ben je onderdeel van de afdeling Data & Analytics. Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle data & rapportages binnen de Quion omgeving. De totale afdeling bestaat uit 22 collega’s. In jouw rol ben je werkzaam binnen een zelfsturend multidisciplinair team.

Wat ga je doen?

Als Product Owner Data & Analytics sta je aan het front van een team bestaande uit data analisten, data engineers en rapportage developers. Daarbij vertaal je behoeftes van de business door naar data oplossingen en geef je richting aan het team. Om deel te nemen aan onze data driven reis heb je ruime kennis en ervaring in data analytics, het actief signaleren van data vraagstukken bij innovatie en het samenbrengen van verschillen disciplines. Geen wollige termen en processen, je gaat op zoek naar acties met het meeste resultaat en klantimpact. Als Product Owner Data & Analytics bepaal je in eerste instantie de prioriteit van het werk dat de scrumsteams uitvoeren en draag je hier zelf een visie over uit. Je hebt voldoende in huis om op basis van requirements uit verschillende stakeholders de juiste waarde te bepalen voor ontwikkeling van de rapportages en het datawarehouse. Daarnaast ben je een leider en coach (zowel op soft- als hardskills) voor ons scrumteam.

Kortom, als Product Owner Data & Analytics

 • Inventariseer en werk je wensen en behoeftes uit bij de opdrachtgever en overige stakeholders in een data visie en in doelstellingen;
 • Ben je verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van een specifiek (onderdeel van een) data oplossing en/of product;
 • Ga je deze visie en doelstellingen data gedreven strategie vertalen in een strategie en roadmap;
 • Verzamel je requirements vanuit verschillende stakeholders en geef je hier prioriteit aan;
 • Stel je epics, story lines en user stories op en concretiseer je deze met bijbehorende requirements;
 • Beheer en geef je prioriteiten aan de backlog;
 • Beoordeel je productonderdelen aan de hand van requirements;
 • Zijn er nog tal van andere interessante uitdagingen die wij graag in een gesprek met jou bespreken.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.

Als Product Owner Team Data & Analytics ben je communicatief sterk en schakel je gemakkelijk met zowel interne klanten als met externe partners. Je neemt van nature het voortouw en je hebt een enthousiaste en energieke houding. Je biedt een luisterend oor, maar je stuurt ook bij wanneer nodig. Je houdt het overzicht en hebt een sterke focus op resultaat. Je hebt een grote interesse in de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Je bent tactvol en kan goed de belangen van de verschillende stakeholders inschatten.

Daarnaast

 • Heb je HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je zelfstandig als Product Owner gewerkt of ben je nu BI Analist en ambieer je een Product Owner positie (dan is ervaring met Cognos/PowerBI/Azure een must en bij voorkeur ervaring binnen de financiële dienstverlening / hypotheek branche);
 • Heb je ervaring met de Agile werkwijze;
 • Heb je ervaring met Data & Analytics;
 • Heb je als pré ervaring met Azure Data platform & Cognos/PowerBI;
 • Heb je als pré ervaring in de Financial Services.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen de € 4100 en € 5855 bruto per maand & 190 vakantie-uren o.b.v. 38 uur per week
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Laptop en smartphone
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben je degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Jerôme Ammerlaan (06-52677199). Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp (06-15623025).