Product Owner Team Platform (38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij een product owner die gewend is te werken met architecten? Zie jij het als een uitdaging om de inrichting en opbouw van het team samen met de scrum master verder vorm te geven en hiermee bij te dragen aan de optimalisatie van jouw positie en Quion als geheel? Dan is deze functie van Product Owner Team Platform echt iets voor jou!

Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Als Product Owner Team Platform ben je onderdeel van de afdeling IT&Delivery. Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle kantoorautomatisering binnen de Quion omgeving. De totale afdeling bestaat uit 16 collega’s. In jouw rol ben je werkzaam in een zelfsturend multidisciplinair team.

Wat ga je doen?

Als Product Owner Team Platform bepaal je in eerste instantie de prioriteit van het werk dat de platform teamleden uitvoeren en draag je hier zelf een visie over uit. Je hebt voldoende in huis om op basis van requirements uit verschillende stakeholders de juiste waarde te bepalen voor ontwikkeling van het QSP.next platform. De teamleden kunnen de technische impact van hiervan inschatten, ondersteund door de visie die het platform volgt. Deze wordt bepaald door de Platform Architect, één van de voornaamste stakeholders van de PO om hier samen met het platform team invulling aan te geven. Je zorgt samen met de scrum master voor de inrichting en opbouw van het team en hiermee optimalisatie van jouw rol en Quion als geheel.

Je bent verantwoordelijk voor het leiden van technische IT projecten, waarbij je de requirements bij de interne klant ophaalt en deze vertaalt naar IT oplossingen. Je zorgt voor de implementatie in de organisatie en borging in de change organisatie van Quion (life cycle management). Daarnaast heb je regelmatig afstemmingsmomenten met de architect. Je bent de verbindende factor tussen de belanghebbenden van product- en/of proceswijzigingen en je zorgt voor goed verwachtingsmanagement richting de (interne) klant. Je coördineert de wijzigingen die doorgevoerd worden op de IT middelen onder de verantwoordelijkheid van de afdeling IT&Delivery.

Kortom, als Product Owner Team Platform

 • Ben je verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van een specifiek (onderdeel van een) product;
 • Inventariseer en werk je wensen en behoeftes uit bij de opdrachtgever en overige stakeholders in een visie en doelstellingen;
 • Ga je deze visie en doelstellingen vertalen in een strategie en roadmap;
 • Verzamel je requirement vanuit verschillende stakeholders en geef je hier prioritirisering aan;
 • Stel je epics, story lines en user stories op en concretiseer je deze met bijbehorende requirements;
 • Beheer en geef je prioriteiten aan de backlog;
 • Beoordeel je productonderdelen aan de hand van requirements;
 • Zijn er nog tal van andere interessante uitdagingen die wij graag in een gesprek met jou bespreken.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.

Als Product Owner Team Platform ben je communicatief erg sterk en schakel je gemakkelijk met zowel interne klanten als met externe partners. Je neemt van nature gemakkelijk het voortouw en je hebt een enthousiaste en energieke uitstraling. Je biedt een luisterend oor, maar je stuurt ook bij wanneer nodig. Je houdt het overzicht en hebt een sterke focus op resultaat. Je hebt een grote interesse in de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Je bent tactvol en kan goed de belangen van de verschillende stakeholders inschatten.

Daarnaast

 • Heb je HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je zelfstand als Product Owner gewerkt;
 • Heb je ervaring met de Agile werkwijze;
 • Heb je ervaring met de inrichting op basis van DevOps en CI/CD;
 • Heb je als pré ervaring met MS Azure platform en Financial Services.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen de € 4047 en € 5778 bruto per maand & 190 vakantie-uren o.b.v. 38 uur per week
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Laptop en smartphone
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Simon Hof (06-22794389). Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp (06-15623025).