Skip to content

Release Manager (38 uur per week)

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland€ 4.211 - € 6.013 per maandPPO

Functieomschrijving

Wil jij de sturende persoon zijn die succesvol software delivery in een complexe keten uitvoert en naar een verder niveau brengt? Door middel van sterke communicatie en totaaloverzicht collega’s en IT partners met elkaar verbindt om tot kwalitatief hoogwaardige opleveringen te komen.? In een groeiende en veranderende organisatie een leidende rol pakken in opzetten en verbeteren van IT Operations? Lees dan snel verder!

Volop onderdeel van transitie en ambitie

Onze ambitie liegt er niet om, wij willen het beste hypotheek platform met dito BPO dienstverlening creëren.

Om deze ambitie waar te maken, zijn wij volop in transitie. Zo heeft Quion zeer recentelijk de transitie gemaakt van een IT gedreven organisatie naar een Product & Platform gedreven organisatie. We hebben bijvoorbeeld Product Management en IT volledig geïntegreerd. De Product & Platform Organisatie is daarbij verantwoordelijk voor het gehele proces van visie vorming tot aan IT implementatie. Ook maken we de draai naar een product gerichte aanpak en is ons IT platform in transitie.

Je gaat onderdeel uitmaken van een dynamisch team met veel (internationale) ervaring en ambitie. Een team wat gezamenlijk vooruit gaat en waar een professionele werkomgeving voorop staat.

Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Als Release Manager maak je onderdeel uit van het Product Operations team en rapporteer je aan de Head of Product Operations, Kris de Leeuw. Je werkt direct en indirect samen met de Product Teams, andere IT teams, , IT partners, de gebruikersorganisatie, business partners en andere release betrokkenen.

Wat ga je doen?

In de functie van Release Manager organiseer en coördineer je de softwarerelease-keten binnen zowel het QSP platform als de gelieerde (interne) leveranciers welke van invloed zijn op het QSP platform.

Kortom, als Release Manager:

 • Plan je functionele en infrastructurele releases van het platform en van gelieerde partijen rekening houdend met de plannen van Portfolio management, platform besturing en productteams in relatie tot de besluiten die in het Project Portfolio Overleg genomen worden;
 • Stuur je de Platform organisatie en gelieerde (interne) leveranciers aan met betrekking tot het releaseproces;
 • Beheer je het gebruik en forecast je de omvang van de OTA omgevingen en de release- en batchkalenders;
 • Rapporteer je over de realisatie van de geplande releases in termen van tijd en kwaliteit naar de interne organisatie, externe betrokken partijen en externe gebruikers;
 • Toets je voor, tijdens of na productie of wijzigingen en/of gewijzigde diensten zijn getest conform de test routes en of de vastlegging daarvan is gedaan en zorg je dat communicatie naar interne en externe gebruikers wordt uitgevoerd;
 • Stuur je procesmatig de ontwikkelingen aan die leiden tot oplevering van een release binnen de gehele Software Delivery Lifecycle keten en heb je een sterke betrokkenheid bij doorontwkkeling van Continuous Integration en Continuous Delivery.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Je bent flexibel, integer en hebt een sterke overtuigingskracht. Je neemt van nature gemakkelijk het voortouw en je hebt een enthousiaste en energieke uitstraling. Je biedt een luisterend oor, maar je stuurt ook bij wanneer nodig. Je houdt het overzicht; kan details snel vertalen naar algemener niveau en hebt een sterke focus op resultaat. Je bent tactvol en kan goed de belangen van de verschillende stakeholders inschatten. Je hebt een stevige technische bagage in software ontwikkeling en oplevering in on-premise als public cloud omgevingen.

Daarnaast

 • Heb je HBO / WO werk- en denkniveau niveau;
 • Ben je in bezit van een diploma basiskennis Hypotheken en WFT basis;
 • Heb je 10 jaar relevante werkervaring in software ontwikkeling, release management, test management en project management;
 • Heb je kennis en ervaring in opzetten en uitvoeren van test frameworks;
 • Heb je kennis en ervaring van software delivery en releasing in on-premise en public cloud omgevingen (bij voorkeur Microsoft Azure cloud);
 • Heb je kennis van producten en bedrijfsprocessen van de hypothecaire markt in het algemeen en van Quion in het bijzonder; Heb je kennis van en ervaring met managementtechnieken en integraal management;
 • Heb je ervaring met het functioneel aansturen van teams binnen een complexe IT omgeving;
 • Heb je kennis van de Lean methode en tools en de toepassing hiervan voor het bereiken van een klant- gedreven uitvoering van de werkzaamheden en continue doorontwikkeling en verbetering van de verantwoordelijke processen.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast maakt een assessment onderdeel uit van de procedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 600 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek en consumptief krediet.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een marktconform salaris & 190 vakantie-uren (o.b.v. 38 uur);
 • Premievrije pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen;
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling;
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden;
 • Laptop en smartphone;
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting;
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16.

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met recruiter Rachelle van der Kemp op telefoonnummer 06-15623025.

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
€ 4.211 - € 6.013 per maand
PPO

of

Apply with Indeed onbeschikbaar