Scrum Master (38 uur per week)

Omschrijving

Zit het agile werken bij jou in je genen? Wil jij Quion helpen om het agile werken naar een hoger niveau te tillen? Heb je gevoel voor teamdynamiek en vind je het een uitdaging om barrières in een team op te lossen? Dan ben jij de scrum master die Quion zoekt!

Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Als scrum master maak je deel uit van een aantal zelfsturende teams binnen de afdeling IT&Delivery supply. Deze afdeling bestaat momenteel uit 10 scrumteams. Als scrum master ben je de rechterhand van de agile coach. Je rapporteert aan de IT&Delivery supply manager.

Wat ga je doen?

Quion heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd een agile organisatie te worden. Het uitdragen en implementeren van de agile mindset en frameworks zoals scrum is hierin cruciaal. Als scrum master binnen Quion richt jij je op het coachen en begeleiden van onze IT & Delivery teams, om zo de agile werkwijze goed te implementeren en om deze continu te verbeteren. Je maakt jouw team(s) zo zelf-organiserend mogelijk en faciliteert het team en de omgeving om continu te blijven verbeteren. Je houdt ook altijd oog voor de belangen van het team en de individuele leden van het team, je anticipeert op ontwikkelingen en bent hier actief mee bezig om de onderlinge samenwerking continu te verbeteren. Je speelt een belangrijke, organisatie brede (voorbeeld)rol in de inbedding en opvolging van de agile werkwijze.

Kortom, als scrum master,

 • Zorg je voor focus in het team en bescherm je het team tegen invloeden van buitenaf, zoals adhoc werkzaamheden, vragen en incidenten
 • Zorg jij ervoor dat alle scrum events (zoals de daily standup, de sprintplanning en de retrospective) plaatsvinden en op een goede wijze verlopen om de uitkomsten te maximaliseren
 • Zorg je ervoor dat jouw scrum team continu blijft verbeteren (o.a. door middel van de retrospective)
 • Ben je trainer, mentor, coach en facilitator voor jouw Scrum Team en voor de organisatie en help je bij het oplossen van impediments (knelpunten)

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als scrum master ben je een agilist in hart en nieren, geloof je in de kracht van Scrum en weet je dit op een goede manier uit te dragen aan je collega’s. Door jouw manier van coachen breng je je teamleden verder. Je bent communicatief sterk en flexibel. Je houdt je hoofd koel in lastige situaties en je ziet het als jouw ultieme taak om barrières in je team op te lossen. Je hebt in je loopbaan ruime kennis van de werkzaamheden in een IT-ontwikkelomgeving opgedaan.

Daarnaast

 • Heb je aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Ben je in bezit van Professional Scrum Master level I;
 • Heb je ruime praktijkervaring met Scrum werkwijze in agile transities;
 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring met coachen/begeleiden in een IT-omgeving;
 • Heb je bij voorkeur kennis en ervaring met lean methoden, tools en de toepassing hiervan.                                                                               Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een salaris tussen € 3662 en € 5232 bruto per maand & 190 vakantie-uren
 • Premievrije pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie van Scrum Master? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met recruiter Rachelle van der Kemp via 06-15623025.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.