Solution Architect (38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een baan waar je veel vrijheid hebt en veel verantwoordelijkheden krijgt? Wil jij als Solution Architect een belangrijke bijdrage leveren aan een groot meerjarig verandertraject? Ben jij op zoek naar een bedrijf met een informele cultuur waar je echt het verschil kan maken? Lees dan snel verder!

Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Je werkt mee aan veel verschillende projecten voor diverse klanten. Je rapporteert aan de Enterprise Architect en samen met hem en de overige solution architecten vorm je een team.

Wat ga je doen?

Als Solution Architect ben je verantwoordelijk voor het optimaal inrichten van de (oplossingsgerichte) IT architectuur die de bedrijfsprocessen zo optimaal mogelijk ondersteunt. Jij hebt een belangrijke (advies) rol op het gebied van het realiseren van technische oplossingen in diverse (business gerelateerde) projecten. Je ondersteunt bij het opstellen van de architectuurprincipes en richtlijnen en maakt deze specifiek voor het domein waarbinnen je opereert. Je werkt op dagelijkse basis samen met de platformteams en feature teams. Je maakt consequenties van keuzes naar oplossingsrichtingen, haalbaarheid, kosten en doorlooptijd inzichtelijk. Je bent verantwoordelijk voor de IT roadmap van het domein en definieert en initieert IT projecten die de technische architectuur verder zullen verbeteren. Je werkt nauw samen met de architecten van de andere domeinen om de kwaliteit van het totale IT landschap te borgen.

Om de nieuwe strategie van Quion in te vullen, is een groot meerjarig verandertraject opgezet waarmee het kernsysteem omgezet gaat worden in een micro service architectuur op het MS Azure platform. Jij hebt een belangrijke rol in dit verandertraject waarbij je richting geeft aan de (technische) veranderingen en een groot aandeel hebt in de implementatie van deze veranderingen.

Jouw focus ligt op het continu verbeteren van het technisch platform. Ben je een ervaren solution/technisch/platform architect en op zoek naar een mooie uitdaging, dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie.

Kortom, als Solution Architect

 • Realiseer jij technische oplossingen in diverse projecten;
 • Werk je samen met platformteams en feature teams;
 • Ga je aan de slag met de IT roadmap en werk je samen met architecten;
 • Verbeter jij het totale IT landschap samen met jouw collega solution architect en enterprise architect.

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Je bent communicatief vaardig en je schakelt gemakkelijk met verschillende lagen binnen de organisatie. Je bent een echte teamplayer en je past je gemakkelijk aan veranderende situaties. Je kan omgaan met weerstand en je brengt een flinke dosis overtuigingskracht met je mee.

Daarnaast

 • Heb je aantoonbaar HBO werk- en denk niveau; 
 • Heb je meerdere jaren ervaring als Solution Architect met als focus het technisch platform; 
 • Heb je kennis en ervaring met het opzetten en beheren van een technische infrastructuur;
 • Heb je kennis en ervaring met het opzetten en beheren van een platform ter ondersteuning van een micro service architectuur;
 • Heb je kennis en ervaring met het opzetten en beheren van een DevOps platform (CI/CD);
 • Heb je kennis en ervaring met het opzetten en beheren van omgevingen en producten binnen MS Azure;
 • Heb je affiniteit met hypothecaire dienstverlening (ervaring is niet vereist, bij voorkeur wel binnen een financiële omgeving);
 • Heb je bij voorkeur kennis van low code development;
 • Heb je ervaring met het “Agile werken”;
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een pré.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen de €4047 en €5778 bruto per maand & 190 vakantie-uren
 • Premievrije pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Laptop en smartphone
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Marcel Wigmans via telefoonnummer 06-50120300 . Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp via telefoonnummer 06-15623025.