Solution Architect (38 uur per week)

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een baan waar je veel vrijheid hebt en veel verantwoordelijkheden krijgt? Wil jij als Solution Architect een belangrijke bijdrage leveren aan een groot meerjarig verandertraject? Ben jij op zoek naar een bedrijf met een informele cultuur waar je echt het verschil kan maken? Lees dan snel verder!

Jouw werkomgeving

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Wij begeleiden met trots het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. Voor deze organisaties zijn wij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Werken bij Quion betekent: werken op een plek waar grenzen worden verlegd. Quion groeit en zoekt collega’s die binnen een informele, persoonlijke cultuur mee willen bouwen aan een hoogwaardige, professionele dienstverlening. Onze medewerkers zijn integer, klantgericht en dienstverlenend. Daarbij zijn zij ambitieus, veranderingsbereid en voelen zij zich integraal verantwoordelijk voor hun eigen resultaten en de resultaten van Quion.

Je werkt mee aan veel verschillende projecten voor diverse klanten. Je rapporteert aan de Enterprise Architect en samen met hem en de overige solution architecten vorm je een team.

Wat ga je doen?

Als Solution Architect opereer je op het snijvlak tussen bedrijfsprocessen en IT processen en ben je verantwoordelijk voor het optimaal inrichten van de (oplossingsgerichte) IT architectuur. Jij hebt een belangrijke (advies) rol op het gebied van het realiseren van technische oplossingen in diverse (business gerelateerde) projecten. Je ondersteunt bij het opstellen van de architectuurprincipes en richtlijnen en maakt deze specifiek voor het domein waarbinnen je opereert. Je werkt op dagelijkse basis samen met de ontwikkelteams. Je maakt consequenties van keuzes naar oplossingsrichtingen, haalbaarheid, kosten en doorlooptijd inzichtelijk. Je bent verantwoordelijk voor de IT roadmap van het domein en definieert en initieert IT projecten die de technische architectuur verder zullen verbeteren. Je werkt nauw samen met de architecten van de andere domeinen om de kwaliteit van het totale IT landschap te borgen.

Jouw focus ligt op de IT solution voor de midoffice- en backofficeprocessen. Deze IT solution bestaat voor het grootste deel uit maatwerksoftware en heeft vele integraties naar interne en externe applicaties. Een achtergrond als ontwikkelaar van software en integraties is een vereiste voor deze functie. Ben je een ervaren solution architect en ligt jouw ervaring net even anders, dan ontvangen wij toch graag jouw sollicitatie vanwege de vraag naar meerdere solution architecten de komende maanden.

Om de nieuwe strategie van Quion in te vullen, is een groot meerjarig verandertraject opgezet waarmee het kernsysteem omgezet gaat worden in een micro service architectuur. Jij hebt ook een belangrijke rol in dit verandertraject waarbij je richting geeft aan de (technische) veranderingen en een groot aandeel hebt in de implementatie van deze veranderingen.

Kortom, als Solution Architect

 • Ben je verantwoordelijk voor de architectuur van het domein waarbinnen je opereert. Je stelt eisen, wensen en prioriteiten op;
 • Ontwerp je migratiescenario’s voor de IT middelen;
 • Ontwerp je de architectuur oplossing voor verandertrajecten;
 • Onderhoud en publiceer je de ICT systeematlas onderverdeeld naar applicaties en infrastructuur;
 • Heb je een adviesrol bij elke (al dan niet-projectmatige) wijziging in het ICT landschap op alle aspecten van de architectuur.


Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Je bent communicatief vaardig en je schakelt gemakkelijk met verschillende lagen binnen de organisatie. Je bent een echte teamplayer en je past je gemakkelijk aan veranderende situaties. Je kan omgaan met weerstand en je brengt een flinke dosis overtuigingskracht met je mee.

Daarnaast

 • Heb je aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Heb je meerdere jaren ervaring als Solution Architect en/of lead software ontwikkelaar;
 • Heb je ervaring met maatwerk, maar ook met standaardpakketten;
 • Heb je hands on ontwikkelervaring met het bouwen van applicaties in .Net en integraties;
 • Heb je affiniteit met hypothecaire dienstverlening (ervaring is niet vereist, bij voorkeur wel binnen een financiële omgeving);
 • Heb je kennis van digitale klantbediening;
 • Heb je bij voorkeur ervaring met procesoptimalisatie;
 • Heb je kennis van het opzetten en beheren van een micro service architectuur;
 • Heb je kennis van low code development;
 • Heb je kennis van geautomatiseerde release straten;
 • Heb je kennis van de technische infrastructuur;
 • Heb je ervaring met het “Agile werken”;
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een pré.

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris tussen de €3519 en €5027 bruto per maand & 190 vakantie-uren
 • Premievrije pensioenopbouw, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Laptop en smartphone
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met openingstijden van 07.00 uur tot 19.00 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Marcel Wigmans via telefoonnummer 06-50120300 . Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Rachelle van der Kemp via telefoonnummer 06-15623025.