WFM specialist (32 tot 38 uur per week)

Omschrijving

Quion is op zoek naar een WFM specialist met een passie voor capaciteitsplanning! Ben jij analytisch en cijfermatig sterk? Wil jij meebouwen aan een veranderende organisatie? Lees dan snel verder!

Jouw werkomgeving

Je zal als WFM Specialist in eerste instantie aan de slag gaan voor de afdeling Klant Contact Center Telefonie Backoffice. Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle 1e lijns klantcontact met consumenten en tussenpersonen zoals hypotheekadviseurs en notarissen over lopende hypotheken. Binnen Quion hebben we de ambitie om de WFM cyclus meer te centraliseren binnen Operations. Richting de toekomst kan je je werkzaamheden dus mogelijk voor meerdere afdelingen gaan uitvoeren. Je rapporteert aan de manager Operations.

Wat ga je doen?

Als WFM specialist zorg je voor een optimale (dag)planning en bezetting van de afdeling. Je hebt inzicht in de (geplande en gerealiseerde) productiviteit en houdt de voorraden nauwlettend in de gaten. Jij maakt het rooster voor de afdeling(en) en hiermee heb je als doel om de meest efficiënte bezetting te realiseren. Je stuurt real-time bij op onverwachtse pieken/onvoldoende bezetting zodat het servicelevel kan worden gerealiseerd.

In deze functie werk je nauw samen met de operationele teams om continu de dagelijkse werkvoorraad en doorlooptijden te monitoren en de optimale interne/externe personele bezetting ( roosters) op de afdeling in te zetten. Daarnaast zorg je, samen met het teammanagement, voor de effectiviteit van de teams door de geplande en gerealiseerde productiviteit inzichtelijk te maken. Bij eventuele afwijkingen stuur je bij, maak je de nodige analyses en stem je de verdere aanpak af met de Capaciteitsmanager Operations.

Kortom als WFM specialist ben je verantwoordelijk voor;

 • Real-time monitoring en bijsturing van werkvoorraden, doorlooptijden, servicelevels en bezetting
 • Real-time monitoring en bijsturing van het status gebruik van medewerkers (traffic)
 • Het up-to-date houden van de roosters en vakantie- en verlofplanningen
 • Real-time monitoring & bijsturen van de teamproductiviteit, in overleg met de teammanagers
 • Analyseren van de behaalde resultaten en afwijkingen en het uitbrengen van advies teneinde de afgesproken KPI’s te verbeteren
 • Het opstellen, bijwerken en verbeteren van rapportages t.a.v. WFM proces (forecast, planning, productiviteit etc.)
 • Meehelpen in het centraliseren van de WFM Cyclus binnen Operations

Vereisten

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als medewerker van Quion ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Je wilt een expert zijn in jouw vakgebied. Feedback geven en vragen is je 2e natuur. Je krijgt energie van het samenwerken in een complexe omgeving en je ziet kansen voor ontwikkeling. Je gaat voor resultaat en je durft voor je mening uit te komen.


Als WFM specialist ben je resultaatgericht en krijg je zaken voor elkaar. Cijfermatig ben je sterk en je beschikt over een goed analytisch vermogen. Je hebt een “hands on” mentaliteit en bent in staat om 5 ballen tegelijk in de lucht te houden en je voelt je hierbij als een vis in het water.

Daarnaast

 • Beschik je over HBO werk- en denkniveau
 • Beschik je over minimaal 2 tot 3 jaar aantoonbare ervaring als planner/trafficer binnen een contactcenter omgeving
 • Ben je een expert op het gebied van Excel
 • Heb je kennis van de WFM/planningscyclus
 • Heb je kennis van relevante WFM/planningssoftware

Gezien de aard en vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden is een integriteitonderzoek onderdeel van de selectieprocedure.

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure.


Wat bieden wij jou?

Continu verbeteren is de rode draad in onze ambitie: het is een manier van denken, van werken en van leven. Werken bij Quion betekent aan de slag binnen een jonge, ambitieuze en innovatieve organisatie met korte schakels. We delen graag onze kennis met elkaar en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en het verbeteren van onze huidige relaties. Samen met zo’n 500 collega’s ondersteun je klanten bij het administratieve traject van de hypotheek.

Quion is op zoek naar echte toppers in hun vak. Omgekeerd mag je ook van ons veel verwachten. Een prettige, collegiale cultuur met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke groei. Ook ontvang je een compleet en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, onder andere bestaande uit:

 • Een basissalaris van € 2.644 tot € 3.777 bruto per maand & 190 vakantie-uren o.b.v. 38 uur per week
 • Gunstige pensioenregeling, een fietsplan en de mogelijkheid tot het aan- en verkopen van vakantiedagen
 • Tal van trainings- en opleidingsmogelijkheden voor breedte- en hoogteontwikkeling
 • Flexibel werken in verschillende roosters en patronen en ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden
 • Ergonomisch werken, gezonde maaltijden en sporten met korting
 • Een centraal gelegen modern kantoor in Capelle aan den IJssel met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor ligt vlakbij metrostation Kralingse Zoom en de A16

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Heb je vragen of wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Peter Visbeen op telefoonnummer 06- 22 45 70 85. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met recruiter Ilze de Waard op telefoonnummer 06-15162845.