Skip to content

Bas (hypotheekacceptant)

"In mijn functie als hypotheekacceptant is iedere dag anders en ieder dossier dat ik behandel is verschillend. Dat zorgt ervoor dat ik elke dag wel iets nieuws leer. Een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van woondromen maakt mij blij."

Lianne (medewerker KCC Telefonie)

"Ik ben werkzaam als medewerker KCC Telefonie. Werken op het KCC van Quion is erg dynamisch. Wij werken voor veel verschillende geldverstrekkers, waardoor er de meest uiteenlopende vragen over hypotheken binnen komen. Naast het beantwoorden van de vraag staat de Customer Experience centraal en probeer ik de klantverwachting te overtreffen. Ik luister naar de vraag van de klant en probeert altijd de vraag achter de vraag te achterhalen, zodat ik de klant in één keer het juiste antwoord kan geven."

Hans (manager operations)

Ik ben werkzaam als manager Operations, maar mijn carrière bij Quion startte ik als medewerker Klant Contact Centrum. Ik vertel je graag hoe ik van Klantcontact Medewerker ben doorgegroeid naar teammanager en inmiddels een hele afdeling onder mijn hoede heb.

Veerle (developer)

"Bij Quion krijg ik veel kansen om verder te groeien en zelf te kijken naar mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben begonnen als applicatiespecialist en ik wilde verder groeien naar een Developer rol. Die kans heb ik gekregen! Quion is een tof bedrijf met toffe collega's waar een goede sfeer heerst en waar nog heel veel technische uitdaging ligt."